Nieuws - De kop is eraf! Een nieuwe uitdaging wacht... - JO16-1

3 september 2019

Na wat perikelen rondom de competitie indeling is de voormalige ZonO15-1 nu de Zon O16-1 geworden. Na een mislukte poging om in een juiste O16 competitie te komen zijn we alsnog ingedeeld in de Zon O17 1e klasse.

Met een paar spelers wisselingen ( Jojo naar Belgie verhuisd, Noah blijft in de O15 keepen, Zia naar FC Amsterdam O15) Davy, Eran en Guus ervoor in de plaats, zijn we alweer 2 weken bezig.

Vorige week de in Badhoevedorp gespeelde oefenwedstrijd tegen Pancratius O16 waarin we met name in de tweede helft goed speelden en de 3-5 overwinning een leuk begin was. En jl. zondag thuis de eerste bekerwedstrijd gespeeld met een verdiende 2-1 winst, tegen De Spartanen O17-1 uit Wognum.

Een sportieve en leuke ploeg, qua kracht vergelijkbaar met de teams die we in de competitie tegen gaan komen: spelers die een jaar ouder zijn en hun club vertegenwoordigen als eerste selectie team. Een mooie test dus.

Ook volgende week zondag wanneer we de tweede bekerwedstrijd spelen uit in Ursum tegen de Zon O17-1 van Dynamo ( die in hun eerste wedstrijd Diemen versloegen met 2-5) krijgen we weer de kans om te kijken hoe de krachtsverhoudingen liggen.

De wedstrijd: natuurlijk met wisselend goed voetbal en dingen die mislukken of beter zullen moeten. Maar daarvoor zijn deze wedstrijden ook bedoeld. Onder leiding van een top scheidsrechter had AFC het meeste balbezit maar kwam De Spartanen op een 0-1 voorsprong na zo'n 20 minuten na een snelle break-out en een fraaie lob waar Guus niets tegen kon doen. Vlak voor rust liet hun keeper na een afstandschot de bal los en Matthijs knalde via de binnenkant paal de 1-1 binnen.

Na rust bleek ons spel nog iets beter en ook conditioneel zag het er al goed uit. Maar het duurde toch vrij lang voordat de 2-1 viel: een fraaie hoge voorzet waar hun keeper onderdoor ging en Didier kopte rustig binnen bij de 2e paal.

Wie deden het: Guus ( 41e minuut Flemming), Aram, Liam, Davy ( 41e min. Eran), Benjamin (65e min.Julian), Pieter ( 41e min. Jan), Edward , Simao (70e min. Matthijs), Milos ( 70e min. Edward), Julian ( 41e min. Max), Matthijs ( 1 maal, 41e min. Didier (1 maal). Geblesseerd op de bank: Sander. Assistent trainer Pieter Zeijlmaker. Elftalleider en grensrechter Sidney Lawaosal en Masa Mesic.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site