Nieuws - Prima laatste kompetitiewedstrijd! - JO15-1

20 mei 2019

Uit bij Sporting Martinus, heel vroeg aanvang 9.00 uur, bij aankomst geen espresso want de kantine was nog niet open, wilden we natuurlijk als kampioen met een overwinning afsluiten.

 

We wisten dat we een geduchte opponent tegen ons kregen die voor de 3e plaats strijdt.

Het werd een spannende  voetbalwedstrijd waarin Sporting Martinus met een uitstekend middenveld en gevaarlijke voorhoede de eerste helft meer balbezit had dan AFC en mede door hun fysieke spel ( de scheidsrechter liet veel toe....) hadden we onze handen vol om de wedstrijd onder controle te krijgen. 

 

Wel haalden we een hoog rendement uit onze aanvallen: de eerste minuut vanaf de aftrap na een mooie combinatie al een schot van Edward via de binnenkant paal niet erin maar eruit. En in de 6e minuut een Milos actie, die de bal veroverde van de aarzelende centrale verdediger, op snelheid de uitgelopen keeper passeerde en vanuit een moeilijke hoek de 0-1 binnenschoot.

 

Maar Sporting zat ook niet stil en speelde vol op de aanval waaruit ze tot 2 keer toe bijna scoorden. Gelukkig voor ons haalde Didier de bal van de lijn nadat Flemming was gepasseerd en even later schoot de snelle Martinus spits net naast de lege verre hoek...

 

En toen was het opeens weer AFC, na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht door Matthijs en fraai door Pieter in de kruising gekopt: 0-2 na 25 minuten.

Sporting Martinus zette  aan , maar het leverde hen , mede door goed op de bal verdedigen door onze laatste linie,  geen doelpunt op.

 

Rust.

Wel even tegen de boys gezegd: scherp zijn, denk even terug aan Ajax- Tottenham, er komt nog een 2e helft!!

 

De tweede helft was AFC de bovenliggende ploeg. We hielden de bal langer in bezit met afwisselend spel en 20 minuten lang kwam Martinus nauwelijks over de middenlijn. Nu was ons middenveld beter en gaven we Martinus niet meer de tijd en ruimte om hun spel te spelen.

En het was wederom Milos die voor de 0-3 zorgde.

 

Daarna speelde Martinus natuurlijk alles of niets en uit een voorzet werd er bij de 2e paal niet goed gedekt door onze verdediging en de 1-3 was ingekopt. En niet lang erna weer een rommelige toestand voor ons doel: we kregen de bal niet weggewerkt en die hobbelde na heel wat gekluts over de doellijn, 2-3 met nog 12 minuten te gaan.

Gelukkig bleven we toch mooie aanvallen opzetten en heel snel was het de bevrijdende 2-4 door , jawel, onze topscorer ( 23 goals dit seizoen) Milos met nu ook hattrick op zijn naam ( na 2 weken geleden Aram, en vorige week Matthijs).

 

Toen gebeurde er iets heel vervelends: Didier klom in de lucht , kopte een bal goed weg, kreeg een behoorlijk beuk van zijn tegenstander en viel daardoor lelijk op zijn arm. Het was direct duidelijk: een breuk vlak boven de pols, dus snel naar het ziekenhuis waar inderdaad een dubbele fractuur werd geconstateerd. Van het VU ziekenhuis moest hij daarna verhuizen naar het ziekenhuis in Amstelveen en het duurde tot laat in de namiddag voor hij uiteindelijk na een "roesje" in het gips kon worden gezet en weer naar huis mocht. Sterkte en voorspoedig herstel toegewenst!

 

Toeval bestaat niet zeggen ze soms, maar in onze thuiswedstrijd tegen ditzelfde Sporting Martinus had een van hun spelers na een val ook een armbreuk opgelopen......

Al met al: Noah ( reserve keeper) viel nog in als speler en we speelden de wedstrijd rustig uit. Voor ons einde kompetitie.

 

Dit seizoen 20 wedstrijden, 53 punten, 17 keer winst, 1 keer verlies en 2 keer gelijkspel. Doelsaldo +66, 85 voor, 19 tegen. AFC de meest scorende ploeg en de minst gepasseerde defensie. Fantastisch! Met dank ook aan onze supporters, vlaggers,  elftalleider(s).

Wie deden het: Flemming, Didier ( 60e min. door Noah), Liam, Aram, Benjamin, Pieter ( 1 maal, 35e min. door Simao), Zia, Julian ( 45e min. door Jojo), Edward, Matthijs ( 35e min. door Max), Milos (3 maal, Man-of-the-Match). Op de bank de geblesseerden Jan en Sander.

As. zondag 26 mei gaan we Voetgolf spelen in Spaarnwoude, aanvang 13.00 uur. En zaterdag en zondag 8 en 9 juni spelen we het internationale toernooi in Vlaardingen bij VFC.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site