Nieuws - KAMPIOEN, geweldig! - JO15-1

5 mei 2019

Twee wedstrijden voor het einde van de kompetitie en nu al KAMPIOEN van de O15 hoofdklasse Zondag, niet meer in te halen door nummer 2 of 3. Dat is natuurlijk fantastisch. En ons zondag 1e elftal flikte het deze middag ook, in de 2e divisie: 3 kwartier na ons eindsignaal haalden ook zij de titel al binnen. Proficiat toppers!

De wedstrijd.

We speelden tegen SV Ijburg dat vecht tegen degradatie en dan krijg je een gemotiveerde ploeg tegenover je die zich niet zomaar gewonnen geeft.

Dat bleek ook in de eerste helft, waar  AFC veelal op hun helft was, maar op felheid en inzet regelmatig werd afgetroefd .

De samenwerking tussen de spitsen haperde en ook ons middenveld draaide niet lekker. Desalniettemin kregen we in de eerste 25 minuten een handvol grote kansen, maar we scoorden er maar 2 en dan ben je er nog lang niet......

En jawel, vlak voor rust één snelle uitbraak van Ijburg, via een lange bal met de wind mee, waar onze verdediging niet goed op reageerde en het was opeens 2-1.

Rust en de puntjes op de i zetten: allemaal minstens 10 procent erbij, gebruik maken van de wind in de rug, kleine aanpassing in de opstelling en 2 wissels.

En toen zagen we de kampioen aan het werk.

Veel meer beweging, combinatie, duels winnen, kort verdedigen, druk op de bal zetten, opkomende mensen, crosspasses, mooie voorzetten en GOALS! Met zelfs een hattrick voor de ingevallen Aram. Eindstand 7-2.

Feest op het veld met vlaggen en champagne en de kampioensschaal. En daarna in het clubhuis een slok en een hap. En daarna op het hoofdveld samen met ons eerste elftal juichen, springen en zingen!

Wie deden het: Flemming ( 60e minuut Noah), Didier ( Man-of-the-Match) Zia, Julian, Benjamin, Jan ( 1 maal; 35e min. door Jojo), Edward, Pieter, Max ( 1 maal), Matthijs ( 45e min. door Aram: 3 maal), Milos ( 2 maal). Op de bank Sander(geblesseerd). Afwezig Simao en Liam ( beiden vakantie).

Nog 2 wedstrijden en een internationaal toernooi te gaan: Zondag 12 mei uit bij Zeeburgia, aanvang 10.00 uur. Zondag 19 mei uit bij Sporting Martinus, aanvang 9.00 uur.

En zaterdag 8 en zondag 9 juni (Pinksteren) in Vlaardingen een 2-daags toernooi.

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site