Nieuws - Teamprestatie koploper waardig! - JO15-1

14 april 2019

Uit bij de nr. 2 ( 6 punten achter ons) Abcoude gingen we geconcentreerd deze spannende uitdaging aan. Waren de vorige week opgelopen blessures al helemaal over en waren de "zieken" ook weer 100 procent fit? De prima wedstrijd die we speelden gaf het duidelijke antwoord: JA!

Vanaf het eerste fluitsignaal was AFC de bovenliggende ploeg. Echt grote kansen kregen we niet maar de aanvalsgolven waren wel steeds dreigend. En verdedigend en in de omschakeling bij balverlies, zat het heel goed in elkaar.

Abcoude kwam  pas in de laatste 10 minuten van de 1e helft een aantal keren tot een gevaarlijke aanval waarbij zowel Didier als ook Noah op het laatste moment redding brachten, anders hadden we zomaar op achterstand kunnen staan. Want behalve een fraai afstandschot van Liam dat door de uitstekende Abcoude keeper uit de hoek werd getikt werd er gewoon te weinig op doel geschoten. En ook de vrije trappen vlogen hoog over het doel...

Maar in de laatste minuut was het Jojo die een afvallende  bal vanaf een meter of 25 goed op zijn pantoffel nam en de bal vloog , na een licht ":touché, in de kruising: 0-1. Dan ga je toch even lekkerder de rust in....  

Met dezelfde concentratie en goed positiespel speelden we de 2e helft. Alleen die 2e bevrijdende treffer viel maar niet en dan blijft het natuurlijk spannend want Abcoude zette natuurlijk alles op alles om tot scoren te komen. Maar ons middenveld speelde heel goed en achterin bleven we alert waardoor we nauwelijks in de problemen kwamen.

Voorin wel diverse pogingen op doel, maar of de keeper redde, of er werd te zacht ingeschoten, of naast en over....Toen brak Milos 10 minuten voor tijd op snelheid door, passeerde de keeper en wilde binnenschuiven in het lege doel  voor de 0-2.

Helaas hij werd getorpedeerd: 100 procent penalty.

Maar de scheidsrechter gaf hem niet..... en zei later dat hij het niet goed had kunnen zien omdat er een speler tussenstond. Jammer voor ons, maar dat kan gebeuren. Na 4 minuten verlengen was het eind goed, al goed.

Nog 3 wedstrijden te gaan. Volhouden mannen!

Wie deden het: Noah, Didier ( Man-of-the-Match), Liam, Aram, Benjamin, Jojo ( 1 maal), Zia, Julian ( 55e min. door Pieter), Edward, Max ( 50e min. door Matthijs), Milos. Lichtgeblesseerd op de bank Simao. Langdurig geblesseerd op de bank: Sander, Jan en Flemming.

Volgende wedstrijd : (eerst 2 weken paasvakantie....) thuis op zondag 5 mei om 13.15 uur, tegen Ijburg.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site