Nieuws - Het zat er aan te komen..... - JO15-1

17 maart 2019

Lukte het ons voor de winterstop iedere wedstrijd weer om tot winst te komen, met uitstekend voetbal waarbij een paar keer het geluk aan onze kant was, na 10 wedstrijden slechts 9 tegengoals en meer dan 40 goals voor..... is het nu, na de lange winterstop, een ander verhaal geworden. In 4 wedstrijden al 8 tegengoals, 2 keer gelijkspel, 1 keer winst en nu dan de eerste nederlaag van dit seizoen.

Vandaag was Sporting Almere onze tegenstander. En die wilden revanche op de wedstrijd bij hen thuis toen we in de laatste minuut de winst wisten te pakken via een penalty. Evenals vorige week in Haarlem hadden we een fysiek sterke ploeg tegenover ons staan. En wij stelden daar te weinig weerstand en voetbal tegenover.

Wel kregen we al in de 3e minuut een grote kans om te scoren maar ook daar schort het momenteel aan: nee dus.

Zij scoorden uit hun eerste aanval wel en binnen een kwartier leverde hun 2e aanval de 0-2 op. Dat noem je "hoog rendement".

AFC kwam maar niet in het spel en bijna alle duels om de bal, zowel voorin als ook in het middenveld, gingen verloren.

Natuurlijk deden we ook goede dingen: een mooie vrije trap van ons die op de lat kwam. Even later na een goede voorzet een bijna goal via een kopbal van Max. En in de laatste minuut voor rust een levensgrote kans die erin gegleden moest worden, maar dat gebeurde niet. Rust, oppeppen en nog een 2e helft om te repareren.....

Na rust speelde AFC wel veel beter en kwam Almere onder druk, maar echte kansen bleven nog uit. Logisch want Almere verdedigde met alle middelen hun voorsprong.

En helaas: een kwartier voor tijd werd de bal niet opgeruimd uit onze 16 en tikte Almere uit de scrimmage de 0-3 binnen.

Met nog een alles of niets offensief werd het 5 minuten voor tijd 1-3 na een mooie aanval, dito voorzet en keurig afgerond door Julian. Daarna nog een bal op de paal maar helaas, weer geen goal.

Al met al terecht verloren, want als je zo makkelijk goals weggeeft ( net als vorige week....) en zelf uit toch zeker 6 goede kansen maar 1 keer tot scoren komt dan verdien je niet meer. Hopelijk weten we nu allemaal dat er uit een ander vaatje getapt moet worden om de koppositie te behouden. Kom op mannen!

Wie deden het: Noah, Didier, Liam ( Man-of-the-Match), Aram, Julian ( 1 maal), Zia ( 35e min. door Benjamin), Edward ( 60e min. door Flemming), Jojo, Max, Matthijs ( 35e min. door Maricio), Milos . Geblesseerd op de bank: Simao, Jan, Sander.

Volgende week 24 maart weer een pittige tegenstander: 10.15 uur uit bij Swift.

En daarna op vrijdag 29 maart vriendschappelijk tegen de Japanse Minato O15 selectie. En daarna op zondag 10 april weer kompetitie: thuis tegen ZSGO.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site