Nieuws - Alles erop en eraan! - JO15-1

11 maart 2019

Stormachtig weer, regen, uit tegen het sterke DSS in Haarlem, echt voetbal, strijd, mooie dingen, onbegrijpelijke dingen, spanning...

We begonnen met de wind tegen en wisten dat hun keeper enorm ver kon uitschieten. En zo ging het ook. Maar de goal die al in de 4e minuut viel kwam uit een houdbaar lijkende vrije trap: pats 1-0 achter.

Maar AFC voetbalde goed en 10 minuten later was er de schitterende gelijkmaker: passeeractie van Milos, uitstekende voorzet waaruit Matthijs met een mooie duikkopbal de 1-1 maakte.

DSS speelde fysiek en met snelle mensen voorin en steeds maar weer die lange bal waaardoor het alle hens aan dek was voor ons. Niet dat er uitgespeelde kansen voor hen kwamen maar mede door het gladde veld was het lastig verdedigen tegen hun "Engelse" manier van spelen.

AFC kwam in de 25e minuut terecht op voorsprong : na weer een goede aanval , mooie actie van Max en met een mooie knal afgerond door Jojo die na lang blessureleed eindelijk weer lekker kon ballen en het de hele wedstrijd volhield.

Helaas voor ons viel 1 minuut voor rust de gelijkmaker. Even geen rugdekking bij de uittrap van hun keeper, mistasten achterin, hun snelle spits en: jawel 2-2. Jammer voor ons en een stimulans voor DSS natuurlijk. In de rust nog maar eens accent gelegd op scherpte en teamwork.

Maar de 2e helft begon voor ons weer met een klap. Binnen 3 minuten foutief uitverdedigen en jawel weer die spits: 3-2 achter.

Gelukkig toonde AFC vandaag enorme veerkracht en bleef goed op de aanval spelen. En 10 minuten later was het via Milos bij de 2e paal 3-3. En nu doorgaan. Via Max bijna de 4e goal maar hun uitstekende keeper tikte de bal met zijn vingertoppen via de binnenkant paal uit zijn doel.

DSS bleef ook voor de winst spelen dus het laatste kwartier was heel spannend.

En dan de hectiek  in de allerlaatste minuut :  DSS kreeg van de verder goed fluitende scheidsrechter uit het niets een penalty . Onterecht want Benjamin haalde de doorgebroken speler in, tikte de bal weg, de DSS speler liep tegen hem op en struikelde.......(ik moest even denken aan belchinezen) . Gelukkig werd die beslissing teruggedraaid, mede op advies van onze grensrechter en het bleef  na een enerverend duel dus 3-3. 

Wie deden het: Flemming, Didier, Liam, Aram, Benjamin, Senna ( 35e minuut door Pieter), Zia (35e minuut door Edward), Jojo ( 1 maal; Man-of-the-Match), Max, Matthijs ( 1 maal; 50e min. door Julian), Milos ( 1 maal), Noah (res. keeper). Op de bank de geblesseerden: Simao, Sander en Jan. Volgende week thuis tegen FC Almere. De week erna uit tegen runner-up Swift. En dan op vrijdag 29 maart ( zondag 31 maart is er geen kompetitie) om 17.30 uur thuis een interland tegen het Japanse Minato.

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site