Nieuws - Blij met een punt? - JO15-1

11 februari 2019

Uit bij Diemen onze 2e kompetitiewedstrijd dit jaar: de nr.1 (AFC) tegen de nr.8 , dat zou toch een gelopen koers moeten zijn. Maar dit weekend loopt het ook in het betaalde voetbal heel anders dan je zou verwachten. Zo ook bij onze wedstrijd.

SV Diemen verdedigt heel gegroepeerd, denkt niet aan aanvallen en dan moet AFC dus creatief zijn, het tempo opschroeven, combineren , strak passen, 1-2tjes maken, afstandschoten doen enz. Maar het bleek niet onze "beste"dag.

Wel in de 11e minuut, na een uitstekende diagonale pass van Didier, de fraai door Max in de kruising gescoorde 0-1.Maar verder lukte er weinig. Het tempo was te laag, alles door de lucht ipv. van over de grond en weinig combinaties, veel te vaak een blinde peer naar voren, naar wie eigenlijk....?

Na de rust in ieder geval minder ballen door de lucht, meer combinatie, maar het was er vandaag niet. Daartegenover ging Diemen feller spelen. Zij gaven ons geen ruimte en tijd . En tot onze schrik verdween halverwege de 2e helft een van heel ver genomen vrije trap met een grote boog zomaar in ons doel: 1-1.

Daarna probeerden we nog wel maar slechts 1 bijna goal via Max en een bal op de lat van Edward waren onze wapenfeiten. Diemen was natuurlijk de "winnaar"van deze wedstrijd en dat hebben ze verdiend door hun passie en veldorganisatie. Desalniettemin toch blij met dat ene punt want onze concurrenten voor de bovenste plaats speelden onderling ook gelijk, dus we houden ze ver achter ons.

En er zijn nog een paar positieve zaken: Jojo heeft na ellenlang blessureleed weer een halve wedstrijd zonder last kunnen spelen. Ook Simao lijkt van zijn blessures af te zijn. Nu Sander nog en dan moeten we over 4 weken, als de kompetitie weer wordt hervat, klaar zijn voor de klappers tegen de nummers 2 en 3: DSS (uit) en FC Almere (thuis).

Wie deden het: Noah, Didier, Aram, Liam, Benjamin, Jan (45e min. door Julian), Zia (60e min. door Flemming), Simao, Max ( 1 maal), Milos ( 35e min. door Matthijs), Jojo ( 35e min. door Edward). Geblesseerd op de bank Sander. Maar deze week helaas geen Man-of-the-Match gezien.......

Tijdens de komende voorjaarsvakantie op zondag 17 en 24 febr. geen wedstrijden. Wel wordt er doorgetraind op de di. en do. dagen. En ZATERDAG 2 maart spelen we een oefenwedstrijd UIT in Naarden tegen NVC O15-1 ( 3e divisie), aanvang 12.15 uur. Dan zondag 10 maart uit naar Haarlem bij DSS kompetitie, aanvang 15.00 uur.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site