Nieuws - Trots! - JO15-1

10 december 2018

Ook de 10e kompetitiewedstrijd in de hoofdklasse zondag werd gewonnen tegen de nr. 2 Abcoude.

We staan dus trots ongeslagen bovenaan halverwege de kompetitie en hebben een doelsaldo van 44 voor, 7 tegen . Geweldig!

 De eerste return is pas op 10 februari als we uit spelen bij SV Diemen. ATTENTIE: zie wijziging onderaan!

Maar eerst de wedstrijd: het begin was schrikken want binnen 40 seconden lag de bal bij ons in het doel..... Abcoude had vorige week een monsterscore behaald ( 10-1) dus we wisten dat ze gevaarlijke spitsen hadden. En ook een paar stevige spelers die het fysieke werk niet schuwden. Hallo, zijn we wakker?

Maar AFC heeft een stabiel team, met spelers die voor elkaar willen werken. En ook het voetbal is steeds beter geworden, met elke week wel meerdere uitblinkers.

We hadden even 10 minuten nodig om onze draai te vinden maar daarna legde AFC mooi spel op de mat en we creëerden kansen. Kopbal op de kruising, schot op de lat, 3 keer alleen op de keeper af maar die redde met zijn voet of de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk kwam 10 minuten voor rust de verdiende 1-1 na een steekpass door Sander op Milos die tussen twee man doorsprintte en binnentikte.

Na rust had AFC nog meer overwicht en Zia scoorde in de 45e minuut met een afstandschot in de kruising de 2-1. Abcoude ging met 4 spitsen spelen en pompte de ballen naar voren maar onze laatste linie speelde foutloos en de grote kansen waren aan de andere kant van het veld.

Uit een corner kopte Matthijs de 3-1 binnen met nog een kwartier te spelen en het wachten was op de 4e treffer. Weer redde hun keeper een paar keer fraai en ook de afstandschoten troffen geen doel. Uiteindelijk  viel dan toch de 4e goal, maar die werd na appel van de grensrechter alsnog wegens buitenspel afgekeurd.

Fraaie winst en AFC kan trots zijn op de manier waarop dit team zich tot nu toe manifesteert. Hopelijk gaan we na de winterstop zo door!

Ook de ondersteuning door de supporters is grandioos en dat stimuleert enorm. Dank!

Wie deden het:Flemming, Didier, Julian ( 35e min. door Aram), Liam, Benjamin, Jan ( 50e min door Matthijs, 1 maal), Edward, Zia ( 1 maal), Sander, Milos ( 1 maal), Max ( Man-of-the-Match), Noah ( res.keeper). Op de bank JoJo(blessure) . Afwezig Simao ( ziek).  Deze week nog 2 keer training.

OPGELET: zojuist bekend geworden ( dinsdagmiddag 12 dec. om 16.00 uur ?? hallo KNVB lekker bezig ??) as. zondag 16 dec. thuis de return kompetitiewedstrijd ( die stond  op zondag 17 februari ....) thuis om 13.15 uur tegen Kon. HFC.

Volgende week dinsdag 18 dec. naar het stadion van Willem 2 om de Zondag 1 te supporten: de bussen vertrekken om 16.00 uur dus uiterlijk 15.45 uur op AFC aanwezig.  Dan donderdag 20 dec. kerstdiner op AFC, aanvang 18.30 uur.

En daarna nog te spelen ZATERDAG 22 dec. uit in Zeist de bekerwedstrijd tegen Jonathan, aanvang 10.00 uur.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site