Nieuws - Spannend? SPANNEND!! - JO15-1

18 november 2018

Uit bij Sporting Almere, de nummer 3 van de ranglijst. Wij met 4 stevig geblesseerden ( spierscheuring; polsbreuk; Osgood Schlatter 2 maal) en nog 2 twijfelgevallen kregen gelukkig assistentie van Nick, zodat we toch 2 wissels hadden. En die bleken nodig ook.

De eerste helft begon van beide kanten fel en AFC was 70% op de helft van Almere, creëerde een aantal kansrijke situaties, maar de schoten werden of geblokt door de kort en fel dekkende tegenstander, of gingen hoog over.... Helaas voor ons was er na een kwartier, bij de eerste uitbraak van Almere, een fout van Noah en stonden we 1-0 achter. Daarna herstelde hij zich prima en redde bij een 1 op 1 situatie, anders was het 2-0 geweest.

En na 20 minuten moest Julian er geblesseerd af, waardoor de eerste omzetting in de ploeg nodig was. En in de rust bleek dat ook Edward niet verder kon dus weer een omzetting in de ploeg. Het fel spelende Almere ging door met jagen, maar AFC liet zich niet afbluffen en bleef dreigend aanvallend spelen waarbij we weer wat halve mogelijkheden kregen. En onze achterste linie stond als een huis tegen de fysiek sterke en snelle aanvallers, die regelmatig in de diepte werden gestuurd door de ferme lange ballen van achteruit.

In de 45e minuut was Jan er als de kippen bij toen na een prachtige volley van Didier de bal niet goed werd weggewerkt door de Almere defensie en hij ketste de 1-1 in de touwen. De wedstrijd bleef spannend en ook Almere kwam een paar keer dreigend door, maar hun vizier stond net niet goed afgesteld.

En AFC kwam via de goed spelende Max halverwege de 2e helft op 1-2 voorsprong. Met man en macht moesten we nog een kwartier door met inmiddels 2 hinkende spelers ( tikkie op de enkel....) en proberen de voorsprong vast te houden. Sporting Almere kwam met al hun power steeds gevaarlijk door op onze helft en 8 minuten voor tijd kregen ze via een overtreding van ons in de 16 terecht een penalty, die mooi werd ingeschoten: 2-2.

De wedstrijd kon 2 kanten op en elftalleider Sidney mompelde:  "met een beetje geluk kunnen we hier winnen"....En wat gebeurde er in de laatste minuut? Bij een ongelukkige handsbal van een Almere verdediger in hun 16 kon de uitstekend fluitende scheidsrechter niet anders dan de bal op de stip leggen. Matthijs erachter en.....de keeper bokste de bal uit de hoek..... Maar Milos was er als een speer bij om de bal in het net te knallen:2-3 en we hadden in deze SPANNENDE wedstrijd met tomeloze inzet en taakgericht voetbal de punten binnengehaald! Groot kompliment aan de ploeg.

Wie deden het: Noah, Didier, Aram ( Man-of-the-Match), Julian ( 20e min. door Jan: 1 maal), Benjamin, Zia, Edward ( 35e min. door Nick), Sander, Max ( 1 maal), Matthijs, Milos ( 1 maal). Op de bank de geblesseerden Simao, Liam, Flemming, Jojo.

Volgende week thuis om 11.00 uur tegen stadgenoot Swift.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site