Nieuws - Pech en geluk..... - JO15-1

11 november 2018


 

DSS, de runner-up uit Haarlem op bezoek. En het werd een spannende pot voetbal .

 

Twee ploegen die met volle inzet op de aanval speelden. AFC wat meer combinatie, DSS veel de lange bal ( met name door hun keeper!) op hun 3 sterke en lange spitsen.

 

Het eerste kwartier was AFC het meeste in balbezit, daarna kwam de wedstrijd in evenwicht. Wel was het fysieke spel van de tegenstander, dat door de scheidsrechter werd toegestaan, lastig voor ons, maar we lieten ons niet afbluffen en onder attente leiding  bleef het een  sportieve wedstrijd.

 

Een  paar mooie kansen voor ons maar voor rust geen doelpunten, mede door goed werk van hun keeper.

Wel na 20 minuten enorme pech voor Liam, die na een fikse bodycheck lelijk ten val kwam en met veel pijn niet verder kon. Later bleek in het ziekenhuis dat hij een breuk in de onderarm had opgelopen en voorlopig in het gips zit... 

 

Na de rust scoorden we binnen 10 minuten waarbij de opkomende Sander tussen de aarzelende verdediger en de keeper opdook en de voorzet van Max binnenschoot.

Het antwoord van DSS kwam vrij snel en na een paar corners kopten zij , buiten bereik van de uitstekend keepende Flemming, op de kruising. Geluk dus.

 

En we hadden nog meer geluk, want een verkeerde terugspeelbal werd een prooi voor Milos die met zijn teen de 2-0 binnenprikte.

 

Met nog 10 minuten te gaan speelde DSS alles of niets maar onze verdediging was steeds op tijd bij de bal en de 2 keer dat er toch een speler doorbrak bleek keeper Flemming  vandaag onpasseerbaar.

 

En vlak voor tijd een goede aanval van AFC, een voorzet die voor het doel leek langs te gaan, waar een verdediger wilde opruimen maar de bal totaal verkeerd raakte en de bal verdween in het eigen doel: 3-0!  Weer geluk voor ons dus!

 

Beetje geflatteerde winst maar we waren scherp en hebben als team geknokt. Top!

Wie deden het: Flemming ( Man-of-the-Match), Julian, Aram, Liam ( 20e min. door Didier), Benjamin, Jan, Zia ( 35e min. door Edward), Milos ( 1 maal), Sander ( 1 maal), Max, Matthijs ( 35e min. door Nick). Op de bank: Jojo en Simao ( beiden blessure) Afwezig Noah( ziek).

 

Volgende week uit tegen nr.3  Sp. Almere, aanvang 11.30 uur.

De week erna thuis tegen Swift, aanvang (gewijzigde tijd) 11.00 uur(!)

En op dinsdagavond 18 dec. speelt AFC Zondag 1 de volgende bekerronde uit bij Willem 2 in Tilburg. Er gaan bussen  ( gratis vervoer) met supporters naartoe en we kunnen ons als team inschrijven . Doen zeg ik!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site