Nieuws - Pittige wedstrijd valt onze kant op! - JO15-1

7 oktober 2018

Sporting Martinus op bezoek en dat leverde een pittig duel op. Nadat we eerst een fotosessie hadden gehad wat een prachtige teamfoto opleverde en up-to-date portretten zodat Sidney alle " knvbdigivoetbalpassen" kon bijwerken, startte AFC voortvarend . Dat leverde na ongeveer een kwartier de fraaie 1-0 op door Simao met de rechter gescoord in de kruising!

Daarna zette Martinus een tandje bij en moesten we vol aan de bak om grip op de wedstrijd te houden. Te vaak werd de lange bal gespeeld, of juist de drukte gezocht in plaats van de ruimte te bespelen. Ook gooide  Martinus meer fysiek in de duels en de scheidsrechter ( goed gefloten) liet terecht veel doorgaan want voetbal is en blijft een contactsport, en daardoor verloren wij te vaak de bal.

Flemming verrichtte een wereldredding toen de doorgebroken Martinusspits alleen op hem afkwam. En vandaag ruimde hij meerdere ballen goed op! Natuurlijk kregen we nog een paar kansen, want af en toe maakten we weer een paar mooie combinatie aanvallen, waaruit bv. een mooie kopkans bij de 2e paal ontstond voor Jojo. Helaas geen goal. Ruststand 1-0.

De thee werkte goed, want na de rust hadden we meer power in het middenveld en veroverden nu vaker de bal tegen het goed georganiseerd spelende Martinus. We kregen ook weer een aantal kansen om te scoren maar een schot van de opgekomen Benjamin ging net over. En een andere doelpoging kwam tegen de kruising. Ook de lob door Milos van afstand over de keeper kwam op de paal.

Maar Sporting Martinus had met hun snelle spitsen en de heel verre uittrap van hun keeper, ook een paar gevaarlijke aanvallen. En weer was het Flemming die bij een 1 op 1 situatie redde: klasse! En in de extra speeltijd scoorden wij via Max, na een klutssituatie in hun 16, toch nog de 2-0. Moeizame winst dus, maar wel complimenten voor het team waarin iedereen 100% heeft gegeven om het resultaat te behalen!

Wie deden het: Flemming ( Man-of-the-Match), Noah (res.keeper), Aram ( hiephiephoera!), Liam, Julian, Didier, Edward ( 35e min. door Jan), Sander (45e min. door Zia), Simao ( 1 maal; 35e min. door Benjamin), Max ( 1 maal), Milos, Jojo ( 35e min. door Matthijs). Grensrechter: Fred Pickkers.

Volgende week zondag 14 okt. spelen we een oefenwedstrijd om 12.00 uur op het veld van RAP ( Loopveld, Kalfjeslaan) tegen de Maccabi O15 selectie.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site