Nieuws - Zon O 15-1 doet zijn naam eer aan: 15 minus 1 keer raak! - JO15-1

17 december 2017

Inhaalwedstrijd ( nadat het vorige week was afgelast) op een licht bevroren veld bij hekkesluiter VVA Spartaan. De scheidsrechter vroeg of beide teams wilden spelen: het antwoord was JA en dus werd er gevoetbald. Het was natuurlijk wel lastig want het veld was hard en glad, maar beide teams maakten er een sportieve wedstrijd van.

Het initiatief lag , zoals te verwachten was bij AFC, en het eerste kwartier leverde al zeker 5 goede kansen op om tot scoren te komen maar het eindschot was er niet. Ook , ondanks de gerichte w-up ivm. het gladde veld, hadden we moeite met de balsnelheid. Daardoor kwamen veel passes niet goed aan. Het bleek ook lastig om een goede voorzet te geven, om goed onder de bal te komen met de wreef....

Maar in de 20e minuut werd de ban gebroken en Micah tikte beheerst binnen na een fraaie combinatie tussen Felix en Max, die nu wel een loepzuivere voorzet gaf: 0-1. En niet lang erna was er miscommunicatie tussen de VVA keeper en een verdediger en Felix was er als de kippen bij om de 0-2 binnen te schieten. Het eenrichtingverkeer ging door en met de rust had Felix er nog 2 ( echte hattrick! ) gemaakt en Josh maakte na een mooie kap-en-draai actie de 0-5. Achterin hadden we de zaak goed onder controle, met  Demian en Teun die steeds goed voor hun man kwamen waardoor de aanvallen van de tegenstander steeds vroegtijdig werden onderbroken . Daardoor had Jesse weinig moeilijks te doen en moest zorgen dat zijn tenen niet bevroren....

VVA Spartaan bleek na rust, ze hadden geen wisselspeler maar wel een afvaller, met 10 man te spelen en AFC zette direct de boel vast. De opkomende Daniel scoorde al snel de 0-6 en binnen een kwartier was het 0-9. Onze tegenstander bleef het voetballend proberen en ze kregen een paar mogelijkheden maar het lukte hen niet om te scoren.

Uiteindelijk werd het  0-14 ( waaronder 1 eigen goal). En dan ga je best wel lekker de winterstop in! Mannen kompliment voor een uitstekende eerste kompetitiehelft. Vanaf 11 februari staan de returns op het programma: eerst uit naar DSS, daarna thuis tegen Kolping Boys.

Wie deden het: Jesse, Teun, Demian, Safouane ( 2 maal), Robenson, Stefan ( 35e min.  door Daniel, 1 maal), Micah ( 1 maal), Josh ( 2 maal) Dylan ( 1 maal) ( 50e min. door Milan), Max ( 2 maal), Felix ( 3 maal, Man-of the Match, 55e min. door Olivier, 1 maal).

as.Week de laatste training van 2017 op dinsdag 19 dec. Dan donderdag 21 dec. het traditionele C-junioren kerstdiner, aanvang 18.00 uur. In januari beginnen de trainingen weer op dinsdag 9 jan. 2018.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site