Nieuws - Minder zonnig, maar wel weer winst! - JO15-1

30 oktober 2017

De herfstvakantie bracht ook de herfst binnen: veel wind, af en toe een spetterende bui regen en meer dan de helft van de spelers  "op vakantie". Dus maar een klein groepje op de trainingen. Maar de KNVB programmeerde gewoon een volledig kompetitie programma. Dus hopen dat iedereen op tijd terug zou zijn. En dat was gelukkig het geval. Ook bij onze tegenstander Diemen die de week ervoor wel al in de beker hadden gespeeld ( en gewonnen) tegen de ploeg ( Zeeburgia) die ons had uitgeschakeld. Benieuwd dus hoe AFC het zou doen.

De eerste helft was niet super van beide kanten, veel balverleis door zwakke passing, te weinig druk op de bal en de keepers kregen dan ook weinig te doen. Wel was het meeste balbezit voor AFC en speelde 70% van het spel zich af op de helft van Diemen maar echt gevaarlijk werd het niet. En Jesse had het heel rustig, op een paar momenten na. 

We probeerden met afstandschoten te scoren en na 25 min. waagde Dylan het met zijn linker en via hun keeper zat de bal erin: 1-0. Dat was ook de ruststand, hoewel Diemen dicht bij de 1-1 was nadat Jesse een terugspeelbal in de handen had gepakt en de vrije trap binnen onze 16 meter toen natuurlijk ook doel had kunnen treffen. Gelukkig ging de bal over....

De tweede helft waren beide ploegen wakker geschud en ontstond er een fellere wedstrijd waarbij AFC beter gegroepeerd speelde en ook kansen kreeg. Het spel ging nu  heen en weer en Diemen had via hun snelle vleugelspitsen een paar dreigende aanvallen. Maar onze verdedigers waren allert en hielden, samen met Jesse, het doel schoon. Wij kregen mogelijkheden via o.a. Joshua( alleen op de keeper af( en Robenson. De laatste was het ook die een kwartier voor tijd fraai de 2-0 binnenschoot.

Daarna speelde Diemen alles of niets maar het bleef bij een verdiende 2-0 winst voor AFC. En we hebben ons nu in de middenmoot genesteld. Scherp blijven en zo doorgaan!

Wie deden het:Jesse, Demian, Benjamin ( Man-of-the-Match), Daniel, Robenson ( 1 maal), Josh ( 35e min. Milan), Dylan ( 1 maal; 45e min. Teun), Stefan, Yves, Joshua, Felix( 35e min. Max).  Met dank aan de ouders die elkaar afwisselen om te grensrechteren.

Volgende week uit naar OFC in Oostzaan, aanvang 10.00 uur. De week daarna weer uit, naar SV Ouderkerk, aanvang 10.00 uur. Aanvangstijden kunnen tot vrijdags nog wijzigen! Dus kijk altijd nog even op de AFC site bij "wedstrijdprogramma".

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site