Nieuws - Oefenen om te leren! - JO15-1

8 september 2017

Onze 2e oefenwedstrijd was uit bij IVV Zon C1 op hun hoofdveld ( gewoon gras: even wennen dus....maar wel lekker). Zij werden vorig seizoen net geen kampioen in de 1e klasse en spelen dus wederom in die klasse. Wij gaan het net als vorig seizoen doen in de hoofdklasse en dat wordt pittig weten we!

IVV liet zien goed te kunnen voetballen , met een prima instelling. Knokken om elk duel, fysiek , goede combinaties, regelmatig afgewisseld met de lange bal op 3 sterke spitsen. Ze scoorden 2 keer in het eerste kwartier en hadden nog wel 3 goede mogelijkheden om te scoren.

AFC startte te slap, zwakke passing , dus weinig balbezit en kwam zo nauwelijks tot iets dreigends. Pas de laatste 10 minuten van de eerste helft kregen we grip op de wedstrijd en scoorden een mooie tegentreffer. Ruststand 2-1.

De tweede helft startten we wat feller, maar IVV deed er ook een schepje bovenop en kwam  uit een corner erg makkelijk op 3-1. En de 4-1 hing in de lucht, maar via een fraaie tegenaanval van ons werd het  3-2. Dat was de terechte eindstand na een interressante en nuttige wedstrijd .

En IVV bedankt voor de prettige ontvangst en over een tijdje spelen we graag nog eens tegen jullie.

Wat hebben we geleerd?

Niet uitglijden in je eigen 16; geen circus ( tenzij je 6-0 voor staat...); kantelen in de verdediging; elkaar duidelijk coachen;  switchen en positie overnemen; bij corners man EN bal in de gaten houden. Al met al, genoeg te doen de komende trainingen.

as. Zondag de eerste bekerwedstrijd, uit bij Zeeburgia ( wonnen hun eerste bekerwedstrijd bij SV Ouderkerk met 0-7!!), aanvang 11.00 uur.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site