Nieuws - Revanche in Oudorp ( Alkmaar). - JO15-1

11 december 2016

Na een week met uitstekend trainingswerk door de boys zat er misschien wel een verrassing in het vat, uit naar het sterke Kolping Boys ( waar we thuis in september terecht met 1-4 van verloren hadden...). AFC startte geweldig: de eerste 20 minuten speelden we gevarieerd voetbal aan de bal en we veroverden  bij balverlies het (te) lichte ronde ding weer snel. Echte grote kansen ontstonden er weliswaar niet tegen de goed spelende Kolping defensie, maar er was veel te genieten:  afstandschoten, voorzetten en we dwongen een aantal corners af. En uit een daarvan scoorde Zep de 0-1 in de 20e minuut.  De laatste 10 minuten kwam ook Kolping Boys een paar keer gevaarlijk door, maar onze defensie, met Sietze als degelijke sluitpost , loste alles sober op.

Bij onze tegenstander moest hun sterke centrale verdediger er (helaas voor hen) , nog voor rust , geblesseerd af en dat was voor ons natuurlijk niet ongunstig. De invaller bleek overigens een uitstekende voetballer te zijn en na de rust , met hun nieuwe centrumspits, kwam Kolping Boys opzetten. Al binnen 5 minuten een heel gevaarlijk schot van afstand dat door Sietze uitstekend werd gekeerd. AFC had het  moeilijk, mede omdat de invallers hun draai even moesten vinden. Maar na een kwartier was de strijd weer in evenwicht en we hielden de Oudorpers ver buiten onze 16. De paar afstandschoten waren een prooi voor Sietze. En onze vleugelverdedigers speelden ijzersterk, zowel verdedigend als opbouwend.

In de laatste 10 minuten was het  AFC dat er een paar keer snel en goed uitkwam. Nathan werd vrijgespeeld door Sebastiaan maar schoot iets te zacht in. Zep kopte een mooie voorzet rakelings langs de paal. En Tyro werd door de keeper onderuitgelopen anders had hij een leeg goal voor zich gehad....Het bleef dus bij de 0-1. Kompliment aan het hele team voor de spannende, levendige, geconcentreerd op hoog niveau, door beide ploegen, gespeelde wedstrijd. Klasse mannen. De bank en de supporters hebben genoten!

Wie deden het: Sietze, Stijn, Olle, Benjamin, Finn ( Man-of-the-Match), Stefan, Zep ( 1 maal, 20e min.), Rijk ( 40e min. Tyro), Alessio ( 40e min. Nathan), Sebastiaan, Igor (55e min. Souhaib) en Bart ( geblesseerd).

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site