Nieuws - Halverwege de kompetitie: 3e plaats ?! - JO15-1

27 november 2016

Uit bij Diemen O15-1, waar we in begin augustus al een keer tegen geoefend hadden en toen nipt van wonnen.

Vandaag de laatste wedstrijd van de eerste kompetitiehelft en bij winst nestelen we ons lekker in het linkerrijtje. De eerste helft een iets sterker AFC, maar weinig kansen tegen de vooral met sterke sliding spelende verdedigers van Diemen. Onze spitsen handelden net niet snel genoeg of gingen teveel lopen met de bal waardoor Diemen steeds kon ingrijpen. Vlak voor rust wel bijna 0-1, na een mooie aanval, door Souhaib buiten bereik van de keeper op de lat geschoten. Rust 0-0 dus.

Na de rust even chaos bij ons in de verdediging en het was  Diemen dat al na een paar minuten op 1-0 kwam via hun snelle buitenspelers. Alle hens aan dek dus voor ons, want we wilden niet verliezen vandaag...

Wissels erin , alles op de aanval en er kwamen kansen. Na een half afgeslagen corner wist Finn na een mooie kapbeweging de bal perfect in te schieten: 1-1.  En AFC ging door. Maar ook Diemen zag mogelijkheden en Sietze hield ons met 2 schitterende reddingen op de been want het zomaar 2-1 kunnen zijn voor Diemen. De laatste 10 minuten bleek Diemen kwetsbaar achterin en Igor scoorde met een fraaie lob over de keeper de 1-2. En niet lang erna braken we weer door over de vleugel en een mooie combinatie tussen Nathan en Sebastiaan bracht hem alleen voor de keeper en Sebas scoorde beheerst de 1-3.

Een beetje geluk heb je nodig en dat zat toch weer aan onze kant . Maar zoals het gezegde luidt: geluk dwing je af en dat deed AFC, met name in het tweede deel van de tweede helft. Als team knokken voor elke meter , een jagend middenveld met als uitblinker Zep, combinaties zoeken en kansen benutten. Als we dat ook nog 2 keer 35 minuten gaan doen…….

Op de ranglijst staan we nu 3e met 19 uit 10, op grote afstand van koploper WVHEDW ( 30 punten, alles gewonnen!), achter OFC (21 punten) en met 1 punt meer dan 3 ons achtervolgende ploegen ( Kolping Boys, Abcoude, SV Ouderkerk). Voorlopig goede middenmoot dus.

Volgende week beginnen de returns en zullen we onze positie tegen concurrenten moeten verdedigen. Zondag 4 dec. thuis tegen SC. Buitenveldert ( staan op 16 punten, eerste wedstrijd 1-1 gelijkspel), aanvang 11.00 uur. En zondag 11 dec. uit naar Alkmaar, bij Kolping Boys ( 18 punten, eerste wedstrijd door ons 1-4 verloren), aanvang 10.00 uur.....!  Daarna tot begin februari(!) geen competitie.

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site