Nieuws - Winst tegen VVA/Spartaan: 2-1. - JO15-1

6 november 2016

Regen, dus een glad veld waarop de ballen gaan doorschieten, maar AFC was vanaf het begin klaarwakker. Al na 6 minuten een mooie goal van Zep: lekker laag en strak in de verre hoek, buiten bereik van de keeper. En AFC hield het betere van het spel, terwijl VV/Spartaan veelal de lange bal speelde, maarja die zijn op zo'n glad veld bijna niet te belopen. Daarbij stond Sietze steeds goed opgesteld zodat hij als extra laatste man fungeerde en de ballen die wel doorkwamen tijdig kon opruimen. Hun gevaarlijke nr. 9 werd door ons centrum goed geïsoleerd en Spartaan zocht naar andere aanvalsmogelijkheden.

Maar eerst was het toch weer AFC dat een aantal keer gevaarlijk doorkwam in de aanval. En Souhaib scoorde zo'n 10 minuten voor rust een schitterende goal, onhoudbaar in de verre kruising: 2-0. VVA/Spartaan wisselde al snel en werd daardoor sterker vanuit de 2e lijn: een fraai schot , buiten bereik van Sietze maar de lat redde ons. Rust.

In de 2e helft kregen wij het moeilijk want onze tegenstander ging nog een versnelling hoger spelen. Maar onze inzet was voorbeeldig en er zat toch steeds een voetje van ons tussen, waardoor hun aanvallen doodliepen. En daarbij hadden we ook het geluk aan onze kant: tot 2 maal toe redde de lat ons. En ook Sietze stond als een dijk te keepen en verwerkte een paar moeilijke ballen uitstekend.

En omdat VVA/Spartaan steeds meer risico nam kregen ook wij nog een paar keer de kans om een 3e goal te maken, maar dat lukte niet. Vlak voor tijd een aangeschoten handsbal in onze 16, en die ging op de stip. Mooi gescoord dus met nog 3 minuten te gaan en 2-1 werd het nog even hectisch, maar we hielden stand en schrijven 3 mooie punten bij!

Wie deden het: Sietze ( Man-of-the-Match), Stijn, Benjamin, Olle, Finn ( 35e min. Tyro), Nathan ( 35e min. Stefan), Zep ( 1 maal), Sebastiaan ( 45e min. Rijk), Alessio ( 35e min. Amir), Souhaib ( 1 maal), Igor ( 55e min. Bart). Grensrechter Lode, waarvoor dank . Volgende week 11.00 uur (weer thuis) tegen Swift O15-1. Dan 1 week geen kompetitie en op zondag 27 nov. uit naar Diemen O15-1, aanvang 10.00 uur. En 4 dec. beginnen de returns: thuis tegen Buitenveldert Zon.O15-1. De week erna uit naar Kolping Boys, aanvang 10.00 uur. Daarna tot begin februari geen kompetitie programma.....

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site