Nieuws - Verloren (0-2) maar kompliment! - JO15-1

25 september 2016

Vandaag thuis tegen WVHEDW O15-1 op een voor ons laat tijdstip ( i.p.v. 11.00 werd het zonder opgaaf van reden 13.30 uur....) maar wel op het fijn spelende veld 3 onder leiding van een zeer jeugdige scheidsrechter .

AFC wist dat WV een sterke ploeg is want vorig seizoen werd er tamelijk kansloos van verloren luidde het verhaal. En ook nu hadden zij in de kompetitie al volop gescoord en bv. vorige week gewonnen van het gevaarlijke VVA/Spartaan.

AFC kreeg vanaf de aftrap een grote kans toen Amir in de eerste minuut alleen op de keeper af ging. Helaas ging er iets mis met zij schietpoging en nog voor de rust moest hij met een liesblessure gewisseld worden. Er werd gebuffeld voor wat we waard waren en de gevaarlijke voorhoede van WVHEDW kreeg van onze verdediging geen meter ruimte en dus ook bijna geen kansen. WVHEDW was wel de bovenliggende partij en na 25 minuten was er een mooie aanval die eindigde met een schuiver tegen de buitenkant van de paal. De voor Amir ingevallen Igor brak echter ook door hun verdediging heen en vuurde volle kracht, maar de WV keeper stond zijn mannetje en bokste de bal weg.

Vlak voor de rust, bij een corner van WV, was er in de 16 een struikelpartij en de scheidsrechter beoordeelde dit als een overtreding van de AFC speler en legde de bal tot onze verbazing op de stip. Dat kado was wel besteed aan WV en het stond 0-1.

Na rust, met al onze wissels als verse krachten, speelde AFC een "volwassen" partij voetbal en kregen we via goed combinatiespel een paar mogelijkheden om te scoren, terwijl WVHEDW controlerend speelde om de 0-1 vast te houden. De mooiste kans , 5 minuten voor tijd, was voor Sohaib die na een prima aanval bij de 2e paal de bal voor het intikken had. Jammergenoeg raakt hij de bal niet goed en was deze kans voorbij.

We speelden de laatste 10 minuten natuurlijk "alles-of-niets" , de vermoeidheid sloeg toe en WVHEDW kwam weer vaker bij onze 16. In de voorlaatste minuut een corner voor hen en die werd van binnen de 16, door een geheel vrijstaande man,  rustig binnengeschoten: eindstand 0-2.  Jammer, geen punt gesprokkeld, maar AFC verdient een kompliment voor de inzet en de strijdwijze tegen deze goede, slimme en sportieve tegenstander.

Wie deden het: Sietze, Stijn (36e min. Bart), Olle, Sebastiaan, Tyro ( Man-of-the-Match), Stefan, Zep, Alessio( 36e min. Nathan), Rijk (36e min. Sohaib), Amir (30e min. Igor), Finn (40e min. Benjamin). Volgende week weer thuis, dan komt koploper OFC op bezoek, aanvang: 10.40 uur (??).... De week erna uit bij Ouderkerk, aanvang 10.00 uur. De week daarna ( 16 okt.) hebben we geen kompetitie. In de herfstvakantieweek wordt er alleen getraind op de donderdag ( 20 okt.) en staat er op ZATERDAG 22 okt. een bekerwedstrijd gepland, thuis om 17.00 uur ( maar misschien wordt die wel verplaatst).

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site