Nieuws - Les krijgen.... - JO15-1

12 september 2016

Het Alkmaarse Kolping Boys op bezoek, die vorige week enigszins omgelukkig verloren van WVHEDW. Dan kun je er op rekenen dat ze op scherp staan. En dat bleek: AFC had de eerste helft weinig in te brengen tegen deze goed spelende tegenstander. Zoals wij het spel graag willen zien: driehoekjes, openen op de andere kant en achterin niets weggeven. Daarbij een paar technisch vaardige spelers met snelheid, genoeg lengte in de ploeg en ook fysiek sterk.

AFC speelde zwak, veel balverlies, weinig combinatie , geen aansluiting tussen de linies en er werd geen duel gewonnen. Het leek wel of de helft nog niet wakker was. Kolping Boys kreeg in het eerste kwartier al een paar kansen maar pas in de 20e minuut was het 0-1. En jammergenoeg vlak voor rust , na zwak verdedigen, was het wederom raak: 0-2.  En dan wordt het moeilijk natuurlijk.

De tweede helft, met Rijk en Zep in de ploeg ging het beter bij ons en werd het een wedstrijd. Kolping Boys controleerde en kon rustig spelen met die voorsprong. En wij moesten de aansluitingstreffer forceren. Nu kwamen er wel combinaties en een paar mogelijkheden. Amir viel geblesseerd uit en Igor kwam erbij in de spits. En hij zorgde via een vrije trap, die door de muur van richting werd veranderd, voor de 1-2. Konden we er nog een punt uitslepen? Nog 10 minuten te gaan, dus alles of niets.

Maar slordig balverlies bij de middenlijn en  2 minuten na de aansluitingstreffer stond het 1-3. Wedstrijd gespeeld, en in de laatste minuut ook nog 1-4. Dik verdiende overwinning voor Kolping Boys en wij hebben een lesje in voetballen gehad....

Wie deden het: Sietze, Bart ( Rijk 36e min.), Benjamin, Olle ( Zep 36e min.), Finn ( Tyro 50e min.), Nathan, Alessio, Stefan ( Man-of-the-Match), Amir ( Igor 46e min. 1 maal), Stijn, Sohaib. Volgende week uit bij koploper Abcoude, aanvang 11.15 uur.

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site