Nieuws - MO11-1: KAMPIOEN - MO11-1

9 januari 2020

         

De winterstop was weliswaar al afgelopen, maar de (najaars)competitie nog niet. De KNVB was vergeten onze laatste competitiewedstrijd in te plannen, maar dat kom nou net onze kampioenswedstrijd zijn. 
 
Dus zelf maar contact gezocht met de coach van de Meern MO11-1 met het verzoek de wedstrijd in te plannen. De uitdaging zat ‘m er wel in dat de Meern nergens meer om speelde én uit Utrecht naar ons moest komen. Maar alle lof voor de Meern, zij begrepen het en wilden hun sportieve plicht doen. De sportiviteitsprijs was sowieso voor hun. Wat een toppers!!! 
Onze meiden wisten wat ze moesten doen, winnen met minimaal 5 doelpunten verschil om kampioen te worden. Absoluut geen “zekerheidje” want uit hadden we 4-4 gespeeld.  
 
Gesteund door veel publiek begon AFC overtuigend en was duidelijk dat ze op scherp gezet waren door Lindsey. 
Na het eerste kwart stond er een 2-0 voorsprong op het bord en leek gezien het spelbeeld een overwinning realistisch. Maar we wilden er één met 5 doelpunten verschil. En alhoewel de Meern nergens meer om speelde, gingen ze wel “volle bak”.
 
Het tweede kwart haperde de machine evn en werden de toeschouwers toch wat zenuwachtig. Toch viel de 3-0 en daarna snel 4 en 5-0. Rust
 
De weerstand van de Meern was definitief gebroken en we lagen op koers. Nu nog vasthouden. 
Derde kwart nog 4 goals en het vierde kwart met een fantasieopstelling speelden onze toppers het professioneel uit.
 
Na het laatste fluitsignaal dolle boel en vreugde. Hossende en springende kinderen en langs de lijn glunderende ouders. 
Traditioneel daarna naar het clubhuis waar Joop namens AFC de meiden trakteerde op patatjes en een drankje. 
 
Ik weet dat ik namens alle ouders spreek als ik zeg (of schrijf) dat we ongelofelijk trots zijn op de speelsters. Wat hebben ze een enorme progressie gemaakt en wat spelen ze mooi en verzorgd voetbal. 
 
De nieuwe (voorjaars)competitie gaat AFC MO11-1 spelen in een jongenscompetitie als de JO11-9M. Dat is weer andere koek, maar weet nu al dat we voetballend zeker niet minder zullen zijn!
 
Joost

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site