Nieuws - MO11-1: winnen doe je samen - MO11-1

4 november 2019

Na de midweekse wedstrijd tegen SDZ stond er deze zaterdag direct weer een kraker op het programma, thuis tegen DESTO MO11-1. En dan weet  je dat je aan de bak moet, want DESTO kent een zeer grote meidenafdeling (maar liefst 5 MO11 teams!).

Waar we normaal 45 minuten van te voren verzamelen, was dat deze keer 60 minuten.

Reden? De laatste wedstrijd hadden onze toppers tegen SDZ echt goed gespeeld, maar in het heet van de strijd vielen sommige speelsters niet alleen het doel van SDZ, maar ook elkaar verbaal aan. Dat laatste kan natuurlijk niet en daarom moest dat snel uit de wereld geholpen worden.

Al was de aanleiding dan weliswaar niet oké, het was een kort en goed overleg en het was mooi om te zien dat de meisjes nu al durven te zeggen wat ze zien, vinden en ervaren, de (lichte) irritaties werden uitgesproken en daarmee was ook dit deel van het boek gesloten.

Moraal van het verhaal, “winnen doe je samen, maar verliezen doe je ook samen!”

Nu is het absoluut niet de bedoeling om dit iedere week te gaan doen, maar het leek wel alsof door de teambespreking het team hechter was geworden. We schoten uit de startblokken en DESTO wist niet wat hen overkwam. Ik kreeg de indruk dat er bij hen sprake was van lichte onderschatting, we zijn natuurlijk tussentijds gepromoveerd vanuit de 1e klasse. Dat bleek een ware misrekening en AFC domineerde de eerste helft volledig. Ja natuurlijk brak DESTO er wel eens gevaarlijk uit, maar die kansen waren op twee vingers te tellen.

Wat wel een aandachtspunt is, is het “derde” kwart (oftewel, het eerste kwartier na rust). In alledrie de wedstrijden die we in de hoofdklasse hebben gespeeld,  was dit iedere keer verreweg de minste helft. Positief is dat we dit nu weten, zodat we de volgende wedstrijd hier rekening mee kunnen houden….

Gelukkig was het laatste kwartier weer voor AFC en konden we na het laatste fluitsignaal juichen voor de eerste overwinning in de hoofdklasse. Hierbij is een compliment aan de scheids Dirk op zijn plaats. Speciaal gekomen uit Purmerend om ons te fluiten, terwijl hij zelf pas om 14.45 uur moest spelen met de O19-1.

  

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1 en 4-2.

Winning team: Amalia, Daphne, Elise, Kate, Lila, Maya, Pixie, Scyler, Stayce en Thayla.

Misschien valt het de oplettende lezer op, maar deze keer bewust geen vermelding wie de doelpunten heeft gemaakt. De bespreking benadrukte dat je moet spelen en je gedragen als team en dan maakt het niet uit wie wat doet of welke positie bekleedt. De meiden hebben elkaar nodig, niet alleen om te winnen, maar ook om (spel)plezier te hebben. En met een wijsheid wil ik dit verslag eindigen: Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Joost

     

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site