Nieuws - MO11-1: dendert door - MO11-1

6 oktober 2019

De thuiswedstrijd tegen de meiden van Wilnis vindt plaats in een alleraardigst herfstzonnetje wat iedereen wel kan waarderen na de regen van de afgelopen week.
 
AFC in het wit en CWS trapt af. De eerste minuten levert direct een spannende strijd op het middenveld op waarbij de dames van beiden elftallen niet voor elkaar onder doen. Na 5 minuten het eerste schot op doel van rechtsbuiten Pixie maar de keepster redt. Een paar minuten later is het Maya die met een mooie pirouette wegdraait bij haar tegenstander en de keepster probeert te verrassen in de korte hoek. Ook hier kan de keepster nog net bij maar de toon wordt steeds meer gezet. De meiden van AFC spelen steeds meer op de helft van de Wilnis-meiden. Vanuit rechtsback rukt Stella op en haalt verrassend uit. De keeper kan de bal nog net raken, maar daar staat Maya om de bal in te schieten uit de rebound: 1-0 voor de thuisclub.
 
 
Nog maar een paar minuten later speelt Maya, Daphne op linksbuiten vrij die de bal over de keepster wil ‘lepelen'. Helaas net niet hoog genoeg. Wilnis komt er echter niet meer uit. Elke keer als ze proberen stuiten ze weer op de ijzersterk opererende achterhoede met Lila, Stella, Sophie en Thayla die niets doorlaten en de druk op de ketel houden voor de dames op het middenveld en voorin.
 
Na 10 minuten spelen is het dan wederom raak. Na een mooie één twee tussen Maya en Pixie kan Maya afronden 2-0 en daarmee is het eerste kwart ook afgelopen. 
 
Thayla wisselt als keepster met Scyler en gaat naar het middenveld en samen met Amalia starten de dames voorin. Het tweede kwart is nog maar net gestart en Amalia wacht niet af en schiet vanuit het midden direct op doel. Ook Elise meldt zich voorin na een afvallende corner en levert haar visitekaartje af met een striemend schot waar de keepster maar net redding op kan brengen. Die ouders voelen aan de kant dat een derde goal niet lang zal uitblijven. Dan in de 23e minuut haalt Amalia uit met links in de lange rechter hoek en de keepster is kansloos. goal!! 3-0 De meiden vieren het doelpunt met z’n allen. 
 
De meiden van Wilnis proberen er vervolgens een stapje bovenop te doen en in de minuten erna golft het spel weer op en neer. Joost maakt zich zorgen en roept vanaf de kant om weer te gaan samenspelen... gaan de dames voor eigen succes? Op het volgende moment breekt Wilnis via de rechter kant uit en komt Sophie op linksachter een op een tegen haar tegenstander maar die komt er niet langs. Sophie pakt de bal af, passt ‘em daarna direct in de voeten van Lila die mooi door passt naar Stella; AFC weer in de aanval, helaas geen goal.
 
Rust
 
 
 
In de 2e helft Daphne op goal en wordt Scyler laatste man. Voordat we goed en wel beginnen zijn schiet Amalia de 5-0 binnen met haar gouden linker been. De ban lijkt nu echt gebroken. Een mooie slalom van Maya levert de 6-0 op. Snel daarna schiet ook zij de 7-0 binnen. Direct na de aftrap is het vervolgens Stacey die in scoringspositie komt en de 8-0 binnen knalt. 
 
Komt daar dan toch de eretreffer van Wilnis? Een lange bal op de spits van CWS lijkt voor een mooie kans te gaan zorgen maar Daphne is wakker en komt goed uit haar doel en weet via de spits van CWS een corner te voorkomen.
 
Maya scoort vervolgens de 9-0 en dan is het de beurt aan Elise die voor 10-0 zorgt. Wat een luxe. Het lijkt galleryplay te gaan worden als Scyler een vrije trap prachtig inschiet en Maya via een hakje de bal in de hoek laat verdwijnen. 11-0
 
Vanuit achtertin blijven Sophie, Lila, en Stella druk zetten en dat stelt de dames met Scyler voorop achtereenvolgens uit naar 15-0. Dan doen de meiden van Wilnis toch nog iets terug; de eretreffer is daar 15-1. De wedstrijd is uiteraard wel gespeeld en met nog een kwart te gaan besluit Lindsey het elftal hier en daar om te gooien. Maya iets naar achteren, Stella en Sophie voorin en deze laatste loert al drie jaar op haar eerste echte doelpunt in de wedstrijd. Zou het dan vandaag gebeuren? JA! 5 minuten voor tijd is het zover; Sophie komt ingelopen naar de eerste paal en weet via een halve volley de bal in de kruising te schieten! 20-1 en dat is dan ook gelijk de eindstand. Teruglopend naar de middenstip horen we Sophie plotseling huilen…Joost loopt snel naar haar toe…. en ziet dat het vooral van ontlading is..pure blijdschap…eindelijk...een goal!
 
Kort daarna klinkt het eindsignaal en hebben de meiden wederom een klinkende overwinning geboekt. Scheidsrechter bedankt! Pixie is jarig en na afloop zingen de meiden voor de jarige job! Heerlijke chippies, dankjewel!
 
Marijn (tekst)
Debby (foto's)
 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site