Nieuws - Dit is een goed stel hoor! - JO9-3

10 november 2018

AFC JO9-3 tegen AVV Swift JO9-4: 5-2

Vandaag stond voor de mannen van JO9-3 de derby tegen Swift op het programma. Hier werd natuurlijk al de hele week naar toegeleefd. Valentijn kon helaas niet meedoen vanwege een gebroken pols en een lichte hersenschudding maar hij was toch als supporter aanwezig in tenue en wilde maar steeds het veld in. Deze gretigheid kenmerkt het team! Klasse! Regenachtig weer, gladde bal en een glad veld. De doelstelling van vandaag was daarom ook kort passen in de voet en proberen te schieten op doel wanneer mogelijk. In het eerste kwart bleek dat Swift er ook zin in had, een gelijk opgaande strijd en een 0-1 voorsprong voor Swift! Swift bleek een goed voetballende ploeg met een positieve spelopvatting. Gelukkig kort daarna de gelijkmaker door Gijs na een mooie actie. 1-1 en time out.

In het tweede kwart moest er uit een ander vaatje worden getapt om ook deze tegenstander te verslaan in de race om het kampioenschap. Het tweede kwart zette AFC “hoog druk” met een meevoetballende keeper (Joep). Swift werd ver teruggedrongen op eigen helft en dit leverde vele kansen op. Gijs maakte de 2-1 na wederom een goed schot, Stefan ging een aantal keer goed door op links en Steffen onderschepte veel ballen op rechts. Kick zette als spits veel druk op de bal en door de power van Santi wisten de verdedigers van Swift het even niet meer. 3-1 voor AFC bij rust na een doelpunt van Santi.

Het derde kwart deed Stefan als spits van zich spreken. Door 2x goed doorzetten nam AFC een voorsprong van maar liefst 5-1. We waren vooral op de helft van Swift aanwezig met Ramos die als mid mid het spel goed verdeelde. Joep gaf een aantal splijtende passes van achteruit en keeper Gijs bleef scherp door een spaarzame uitval van Swift te pareren. 1 balletje van AFC dat net niet over de lijn ging en dus helaas net geen doelpunt. Time out.

In het vierde kwart een minder voor de hand liggende opstelling maar wel goed om iedereen op elke positie te laten spelen. Joep in de spits, Steffen mid-mid en Ramos in de achterste lijn. Bovendien spraken we af dat de keeper de bal niet zou uitschieten maar zou meegeven in de opbouw en probeerde we de bal maximaal 2x te raken. De combinatie van de andere opstelling en deze doelstellingen leverden een wat rommelig spelbeeld op ook omdat iedereen nog wel wilde scoren … Hierdoor kon Swift nog 1 tegendoelpunt maken maar met een 5-2 overwinning kunnen we heel tevreden zijn. Leuke wedstrijd. Met de inmiddels befaamde slinger werd het publiek bedankt en maken we ons op voor de wedstrijd tegen RAP JO9-1 volgende week.

Goed weekend!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site