Nieuws - Gevecht tegen De Vecht - JO9-3

20 oktober 2018

AFC JO9-3 tegen De Vecht JO9-1: 3-3, AFC wint 4-2 na strafschoppen

Vandaag een onvervalste bekerkraker op het programma, AFC JO9-3 tegen De Vecht JO9-1, het vlaggenschip van deze vereniging uit Loenen a/d Vecht. Dat we hier tegen de selectiejeugd uit Loenen speelden bleek wel uit de wijze waarop dit team de wedstrijd tegemoet trad, zeer serieuze warming up en het publiek was in grote getalen meegekomen uit Loenen. Bij AFC speelden vandaag Pep en Milo mee. De wedstrijdbespreking vond plaats in kleedkamer 2, de kleedkamer van AFC 1 !! Het eerste kwart was AFC duidelijk nog wat onder de indruk. De Vecht had het betere van het spel en AFC liep achter de feiten aan, al snel 0-1. Ondanks de 1-1 sloten we het eerste kwart af met een 1-2 achterstand. Er was duidelijk werk aan de winkel voor de coaches, dit team heeft nog niet vaak achter gestaan en moet nog wennen hoe hier mee om te gaan.  Het tweede kwart was ook voor De Vecht, dat beter combineerde. AFC had moeite om de veldbezetting goed te houden, soms liepen we uit positie waardoor de tegenstander gevaarlijk kon doorkomen. Ruststand 1-3. Toch was er nog niets verloren.

In het derde kwart een herboren AFC terwijl de vermoeidheid bij De Vecht begon mee te spelen. 2 goals (waaronder de aansluitingstreffer van Kick) en een 3-3 stand na het 3e kwart. In het laatste kwart werd er niet meer gescoord waardoor penalty’s de doorslag moesten geven. Wie bekert er verder? De penalty’s worden genomen volgens het zogenaamde abbaa systeem. 5 penalty’s voor elk team, eerst AFC, 2x De Vecht, 2x AFC. Als er na 5 penalty’s nog geen beslissing is: om en om een penalty tot er een winnaar is. In de eerste serie viel echter al de beslissing na goed genomen penalty’s van Santi, Joep en Milo en goed keeperswerk van Pep.

Super prestatie, goed terug gekomen na een achterstand en verder bekeren! Na de inmiddels traditionele “slinger” om het publiek te bedanken ging iedereen tevreden naar huis.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site