Nieuws - AFC JO9-3: de spits is er af - JO9-3

5 september 2018

DIOS JO9-3  vs. AFC JO9-3 0-16

De eerste wedstrijd voor de mannen in het nieuwe seizoen, de bekerwedstrijd tegen DIOS JO9-3 uit Nieuw Vennep. Zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig plannen omdat de vakantie voor sommigen nog niet afgelopen was. Gelukkig hadden we twee invallers uit JO9-4 te weten Pep en Olaf. Samen met Gijs, Stefan, Valentijn en Joep gingen we de strijd aan in deze verre uitwedstrijd. Geen wissels maar de boys konden niet wachten om de wei weer in te gaan. We hoorden tijdens de voorbespreking al termen als “bij balbezit maken we het veld groot en bij balverlies maken we het veld klein” en “druk op de bal”. Een teken dat er vorig jaar veel is geleerd. Dat belooft wat.

Met maar 1 training in de benen is het even aftasten maar duidelijk was wel dat de jongens gretig waren. De AFC yell werd ingezet en we trapten af. Vanaf de eerste minuut zaten ze er bovenop en gaven ze DIOS geen ruimte om te voetballen. De score liep al snel op, de AFC spits is dus in vorm. De eerste 2 kwarten van de wedstrijd liep het prima, met af en toe goede combinaties en goede individuele acties. Doelstelling was om lekker veel te bewegen, de vrije ruimtes op te zoeken, acties te maken en veel en tijdig te passen. Het derde kwart verliep wat rommelig en de tegenstander kroop uit zijn schulp. De ruimtes werden wat groter. Het was DIOS echter niet gegund om een eretreffer te maken en AFC behield dus ”de 0”. Maar gelukkig werden er na afloop door beide teams wel de nodige penalty’s benut. Een mooi begin, de spits is er af.

Eindstand 0-16, doelpuntenmakers AFC: Gijs (8), Pep (4), Valentijn (2), Joep (2). De jongens bedankten hand in hand het publiek, een teken dat er al een mooie teamspirit ontstaat!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site