Nieuws - Amsterdam Dynamite: Easter Open Cup 2019 – International Youth Tournement - JO9-2

21 april 2019

Het eerste grote internationale 2-daagse toernooi stond voor AFC JO9-2 tijdens deze paasdagen op de agenda. Op zaterdag 20 april en zondag 21 april werd er gestreden om de Easter Open Cup 2019 in Oegstgeest. Met een sterk deelnemersveld met Engelse en Nederlandse (prof)clubs ging het AFC JO9-2 team de strijd aan. 

De eerste toernooi dag stond in het teken van de kwalificatie voor de winnaars- en verliezerspoule op de zondag. Het AFC JO9-2 team was in de poule ingedeeld met Milton Keynes Dons FC en Peterborough Junior Foxes Reds U9 (beiden uit Engeland) en FC Oegstgeest.

De eerste tegenstander was Milton Keynes Dons FC; deze Engelse ploeg was voor de verhuizing naar Milton Keynes) beter bekend als Wimbledon FC. In een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij AFC wel technisch beter was, werd op het laatste moment nog een voorsprong uit handen gegeven en moest er genoegen genomen worden met een 1-1 eindstand.

Vervolgens werd er aangetreden tegen Peterborough Junior Foxes Reds U9. Deze club was met meerdere teams en leeftijd categorieën op dit toernooi aanwezig en staat ook bekend als de Football Academy van Leicester City. Ook in deze wedstrijd was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de laatste 2 minuten moest het AFC-team toch de meerdere erkennen en werd er verloren met 2-4.

Met 1 punt uit 2 wedstrijden betekende dit dat de laatste wedstrijd hoe dan ook gewonnen moest worden van FC Oegstgeest. Het zou zo maar kunnen zijn, dat het doelsaldo een beslissende factor zou kunnen worden. Dit was zeker niet voor dovemans oren gezegd en het team was alert, scherp en het leek bij vlagen of er met dynamiet werd geschoten. Met een eindstand van 13-0 in het voordeel van AFC was het afwachten of dit voldoende was om het team te plaatsen voor de finaleronde op zondag.

In de tweede helft van de middag kwam het verlossende woord. AFC JO9-2 had zich als een van de beste nummers 3 op de valreep weten te kwalificeren voor de finaleronde. Met een goede nachtrust in het vooruitschiet, een goede pasta maaltijd en veel liefde van de moeders, waren de mannen klaar voor de slotdag op zondag.

Bij aanvang van de finale dag is er onderling eerst goed met elkaar gesproken. Voor eenieder was het duidelijk waar het gisteren minder goed was gegaan en wat de verbeterpunten waren. De mannen waren er goed van doordrongen dat vandaag eenieder weer gelijk begon en dat ook het toernooiwinst tot de mogelijkheden behoorde. Immers het lukte het Deense elftal in 1992 ook om iedereen te verrassen op het Europees kampioenschap door op het allerlaatste moment te worden opgeroepen als vervanger en uiteindelijk met de toernooiwinst aan de haal te gaan ….

De indeling in de finale poule bestond vandaag uit louter Engelse clubs: Peterborough Junior Foxes Reds U9, Northfield JFC U9 en Peterborough Junior Foxes Blues U8. De eerste wedstrijd tegen Peterborough Junior Foxes Reds U9 was een revanche match tegen het team waar gisteren nog met 4-2 van werd verloren. De AFC mannen wisten nu precies hoe de spreekwoordelijke hazen in dit team liepen en grepen hun moment van glory. Met een 4-2 overwinning was de kop er voor vandaag af en waren de eerste 3 punten binnen!

Om zeker te zijn van plaatsing voor de finale te zijn, moet er ook van Northfield JFC U9 worden gewonnen. Met wat voor informatie verkregen van andere teams, bleek dit een fysiek sterke ploeg te zijn die lekker oer-Engels spelen namelijk kick-and-rush. Met wat kleine omschakelingen in de eigen opstelling werd ook dit team in een zwaar bevochten wedstrijd met 1-3 opzij gezet … een geweldige prestatie van formaat!

Hoewel het er in de laatste wedstrijd tegen Peterborough Junior Foxes Blues U8 niet meer echt om ging, waren de mannen er op gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het strijdplan om binnen 5 minuten snel op een comfortabele voorsprong te komen en dan de krachten voor de finale te sparen, werkte goed. Na een snelle voorsprong werd er door AFC gas terug genomen en desondanks werd deze zwakkere tegenstander met gemak met 10-0 opzij gezet. Hiermee was de finale een feit.

De finale moest worden gespeeld tegen het sterke Nieuw West United U9 team uit Amsterdam. Dit technisch vaardige team speelde hard en onze AFC-mannen moesten hier eerste even aan wennen. Op een overtuigende wijze trok AFC het initiatief meer-en-meer naar zich toe en wist deze finale uiteindelijk in een 3-1 af te sluiten. Onder luide aanmoediging van de eigen JO12-2 en JO8-2 spelers en ouders werd de overwinning gevierd alsof de Champions League gewonnen was. 

Hoewel het nog lang onrustig bleef in Oegstgeest, gaat onze dank niet alleen uit naar de meegereisde ouders en andere supporters, maar ook naar de invallers Fabrice , Thiago en Denthen. Na een koud biertje ging iedereen huiswaarts en kon er nog lekker genoten worden van deze mooie eerste Paasdag!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site