Nieuws - De draad weer goed opgepakt: AFC JO9-2 vs AFC IJburg JO9-1 - JO9-2

23 maart 2019

Na afgelopen woensdag een oefenwedstrijd thuis tegen de JO9-2 van avv Swift met 12-2 gewonnen te hebben, bruist het vanmorgen bij de mannen van het zelfvertrouwen. Op het ochtendprogramma stond de wedstrijd tegen de JO9-1 van AFC IJburg.

Eindelijk na lange tijd was het ook lekker voetbal weer en dat was ook duidelijk te merken aan het aantal toeschouwers. Gedurende het eerste kwart van de wedstrijd ging het spel over en weer. Met leuk en aantrekkelijk voetbal, waarbij de nadruk lag op de individuele acties, opende AFC via Nicolas al snel de score. Helaas voor AFC was het stuivertje wisselen en na een snelle gelijkmaker van IJburg, wist AFC vanuit een vrije trap van Stein toch weer op voorsprong te komen. Binnen 1 minuut wist IJburg ook deze voorsprong weer ongedaan te maken, maar door de oplettendheid van Damian ging de ploeg toch met een 3-2 voorsprong genieten van een korte pauze.

Het tweede kwart van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van AFC en werd de voorsprong – met doelpunten van Damian (2x) en Tom – verder uitgebouwd. Helaas moest er nog wel een eigen doelpunt geïncasseerd worden, maar met een comfortabele 6-3 voorsprong was het toch lekker genieten van de welverdiende pauze drank.

Over het derde kwart van de wedstrijd waren geen noemenswaardige hoogtepunten te vermelden en zonder doelpunten werd deze fase van de wedstrijd afgerond. Even leek het er op dat ook in het vierde kwart van de wedstrijd geen doelpunten zouden vallen, maar na een doelpuntloze fase van ruim 19 minuten wist IJburg toch weer een keer het net te vinden en werd een eindstand genoteerd van 6-4 in het voordeel van AFC. Scoreverloop: Damian (3x), Tom, Nicolas en Stein (allen 1).

De komende week zal verder gewerkt worden aan de ontwikkeling en focus op de individuele acties tijdens de wedstrijd. De volgende wedstrijd is zaterdag 30 maart a.s. uit tegen de JO9-1 van FC Almere.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site