Nieuws - Met de wind mee ... AFC JO9-2 vs SDZ JO9-2 - JO9-2

9 februari 2019

Het is al bijna half februari en na twee eerder afgelaste wedstrijden was het dan eindelijk zo ver. Als najaarskampioen werd promotie naar de hoofdklasse afgedwongen en de mannen waren voorafgaand aan de wedstrijd best een beetje gespannen. Zou de ongeslagen status een vervolg krijgen in de hoofdklasse? Vandaag stond in ieder geval de JO9-2 van SDZ thuis op het menu … 

Gedurende het eerste kwart was er duidelijk sprake van een ander niveau tegenstander. Er was meer weerstand, de tegenstander speelde de bal ook goed rond en het lag in de verwachting dat er vandaag geen mega uitslag was te verwachten. Dit besef was ook tot de AFC-mannen door gedrongen en met geluk wisten de mannen een achterstand (hard afstandsschot op de paal) te voorkomen. Direct hierop trok AFC het initiatief naar zich toe en met een fraai doelpunt wist Emanuel het team op een 1-0 voorsprong te zetten.

Aan het begin van het tweede kwart werd de tegenstander direct goed onder druk gezet, waardoor Emanuel opnieuw in scoringspositie werd gezet en het team naar een 2-0 voorsprong wist te schieten. Even leek het erop dat de tegenstander het hoofd liet hangen, waardoor David het team nog naar een 3-0 voorsprong schoot. Echter, vlak voor het rustsignaal maakte SDZ toch nog de 3-1.

Na de grote pauze wisselden de teams van eigen helft en kwam AFC met de harde wind grotendeels in de rug te spelen. SDZ moest duidelijk wennen aan de sterke tegenwind en een verdwaalde terugspeelbal werd dan ook onverwachts in de eerste minuut al per abuis achter de eigen keeper geschoten (4-1). Vlak voor het einde van dit deel van de wedstrijd wist Stein de voorsprong verder te vergroten naar een 5-1 voorsprong.

Gedurende het laatste kwart stonden veel spelers niet meer op hun gebruikelijke positie en moest iedereen duidelijk ook wennen aan de nieuwe rol. Maar met in de laatste minuten nog 2 doelpunten van Zeger en Damian, stond er een klinkende 7-1 overwinning op het scorebord. Doelpunten: Emanuel (2), David, Stein, Zeger en Damian (allen 1).

Al met al een prettig begin van deze tweede seizoenshelft. Jammer dat door de krokusvakantie de competitie nu 2 weken voor ons team stil ligt, maar de tussenliggende periode zal gebruikt worden om weer flink te trainen zodat op 2 maart ook weer een mooie wedstrijd uit bij en tegen RKAV Volendam tegemoet kan worden gezien!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site