Nieuws - De JO9-2 een terechte kampioen! - JO9-2

19 januari 2019

Na een korte winterstop stond vandaag de allerlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. De afgelopen twee weken is er weer hard getraind door de mannen van de JO9-2 en hopelijk kon de ongeslagen status in de uitwedstrijd tegen WV-HDEW JO9-2 behouden blijven.

Als een stel hongerige leeuwen gingen de mannen vanaf het eerste fluitsignaal op jacht naar de winst. Met leuk en aantrekkelijk voetbal werd in eerste 10 minuten van deze partij de bal op een goede manier rond gespeeld en was het ene driehoekje nog mooier dan het andere. De tegenstander had hier duidelijk moeite mee en liet zich massaal terug zakken. Op eenvoudige wijze wist AFC dit kwart met een 0-3 voorsprong af te sluiten.

In het tweede kwart herpakte de tegenstander zich enigszins. Door hoog druk te zetten werd AFC toch enigszins verrast. De mannen hadden het hier zichtbaar moeilijk mee en dit resulteerde in een meer gelijkwaardige wedstrijd. Bij vlagen ontbrak het AFC aan concentratie en in sommige gevallen was zelfs sprake van overmoedigheid; bijvoorbeeld een keeper die opeens voor de eigen verdediging ging spelen …. Met een 1-4 voorsprong op de borden klonk het rust signaal.

De rust werd gebruikt om even goed met elkaar te spreken. Het interessante van de discussie was dat de mannen zelf de fouten goed wisten te benoemen. Enerzijds lieten zij zich te veel terug zakken en anderzijds waren zij niet agressief genoeg in het afjagen en daardoor kon de tegenstander het spel naar zich toe trekken. Het derde kwart van deze wedstrijd wist AFC door agressiever spel duidelijk naar zich toe te trekken en met 5 doelpunten werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een 1-9 voorsprong.

Door deze ruime voorsprong was het laatste kwart meer een formaliteit geworden, maar moest wel gewaakt worden voor onderschatting. Mede doordat de tegenstander de 5-klapper uit het derde kwart mentaal niet goed wist te verwerken en de hoofden lieten hangen, was er van tegenstand geen sprake meer. Met nog wel een tegendoelpunt en drie goede velddoelpunten van AFC, werd de wedstrijd afgesloten met een klinkende 2-12 overwinning. Doelpunten: Benjamin (3x), David, Stein, Nicolas, Emanuel (allen 2) en Tom (1x)

De JO9-2 mag zich met trots de terechte najaarskampioen van het seizoen 2018-2019 noemen; alle wedstrijden werden met overmacht gewonnen en promotie naar de hoofdklasse is welverdiend – VAN HARTE GEFELICITEERD!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site