Nieuws - AFC JO9-2 KAMPIOEN! - JO9-2

15 december 2018

Eindelijk stond dan vandaag de allerlaatste competitiewedstrijd van dit jaar op het programma. Voor het eerst dit seizoen werd op een schappelijk tijdstip (10.30 uur) gespeeld en mochten de mannen vandaag thuis aantreden tegen de JO9-1 van sv De Meer om de klus te klaren.

Al onze tegenstanders in de 1ste klasse 2 hadden punten laten liggen of in ieder geval klop van onze mannen gekregen en na winst vandaag, kon met recht gesproken worden over het behalen van het najaar kampioenschap 2018.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het zichtbaar dat de druk om te winnen voor onze mannen erg hoog was en daarnaast had eenieder ook erg veel last van de extreme koude. Met mooie uitgespeelde kansen had de stand na de eerste 10 minuten veel groter moeten zijn, maar de 2-1 voorsprong van AFC gaf eigenlijk een licht vertekend beeld van het veldoverwicht.

Na de mannen een beetje te hebben opgepept liet het tweede kwart van deze wedstrijd eenzelfde spelbeeld zien met soortgelijk scoreverloop. Met een 4-2 ruststand stond weliswaar een voorsprong op het bord, maar winst was nog allerminst zeker ….

Gelukkig hadden de mannen in de rust het vizier weer op scherp gezet, werd er zonder hoogstaand voetbal toch heel zakelijk gespeeld. De voorsprong werd verder uitgebouwd naar een riante 6-2 voorsprong, waardoor in het laatste deel van de wedstrijd de winst niet meer in gevaar kwam.

In de laatste 10 minuten werd nog even geprobeerd om de score wederom in de dubbele cijfers uit te laten komen, maar met een 9-3 eindstand was het team tevreden en werd het kampioensfeest uitbundig gevierd op het veld. 

Daarna werd in een overvolle sociëteit het gehele team – onder muziek van ‘We are the Champions’ – gehuldigd. De bekers werden voor deze gelegenheid uitgereikt door de trainer van ons eerste elftal, Uli Landvreugd. Doelpunten: Benjamin, Emanuel en Nicolas (allen 2), Tom, Zeger en David (allen 1). Voor onze trainer, Remco Heijselaar, was het de derde keer deze week dat hij met zijn team het podium op mocht. Met zowel de JO9-2, de JO12-2 en JO17-2 wist hij een uniek resultaat neer te zetten en is met alle drie zijn teams kampioen geworden; gefeliciteerd!

Promotie naar de hoofdklasse is na de kerstvakantie te verwachten. Of onze mannen dan nog steeds in staat zullen zijn om een vervolg aan dit kampioenschap te geven is nog afwachten. Echter, dat er mooie en boeiende wedstrijden in het nieuwe jaar zijn te verwachten is zeker. 

Komende maandag staat officieel de laatste training op het programma en dan kunnen de mannen zich gaan opmaken voor het traditionele kerstdiner op dinsdag 18 december a.s. in de bestuurskamer van de Koninklijke Industrieele Groote Club.  

Voor nu wensen wij het AFC-bestuur, ons eerste elftal en alle overige AFC-leden hele fijne feestdagen!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site