Nieuws - Pay attention to the manager: TABA JO9-2 vs AFC JO9-2 - JO9-2

24 november 2018

Vanmorgen was het alweer vroeg dag en stond er op deze koude zaterdagochtend de uitwedstrijd bij en tegen de JO9-2 van TABA op het programma. Hoewel het team nog steeds ongeslagen is, was het vanmorgen toch anders dan anders. Onze trainer kon er helaas niet vandaag niet bij zijn en dat was duidelijk aan de mannen te merken … 

In de kleedkamer was het onrustiger dan gebruikelijk, maar na het delen van de ingezonden video boodschap van trainer Remco, leek het erop dat de mannen er toch klaar voor waren. Na de aftrap ging TABA echter vol in de aanval en onze  mannen moesten duidelijk nog even wakker worden, want binnen een minuut keek AFC al tegen een 1-0 achterstaand aan. 

Met slordig voetbal en weinig tot geen combinatie voetbal duurde het tot de 7eminuut voordat er met een mooi geplaatst afstandsschot gelijk werd gemaakt. Helaas was dit geluk van korte duur en kwam de tegenstander direct weer op voorsprong, maar door een fout in de verdedig van TABA en een alerte reactie van onze mannen werd het op slag van de break toch nog 2-2.

Na de mannen even streng te hebben toegesproken en benadrukt dat de sleutel tot winst van deze partij in het overspelen lag, was het tweede kwart duidelijk voor AFC. Met bij vlagen veel beter spel, maar toch nog teveel individuele acties, kon AFC zich eindelijk ontdoen van deze tegenstander en met rust was de stand 2-5 in het voordeel van AFC.

In de grote pauze werd rustig even de tijd genomen om te drinken en met elkaar te overleggen over hoe de voorsprong verder kon worden uitgebouwd. In het derde kwart waren beide partijen toch meer aan elkaar gewaagd en in deze fase van de wedstrijd wisten beide teams de spreekwoordelijke nul te houden.

Omdat de kleine voorsprong nog geen garantie was voor de overwinning, werd op het laatste moment besloten om het team op wat kleine tactische posities te wijzigen. Met wat meer aanvallende impulsen had AFC duidelijk weer het veldoverwicht te pakken; dit was zeker het beste kwart van de wedstrijd voor AFC en werd nog even gewerkt aan het doelsaldo. Ondanks nog een tegengoal van de tegenstander stond na de officiële speeltijd een 3-10 eindstand op het scorebord. Doelpunten: Damian en Stein (beide 3), Benjamin (2), Nicolas en Tom (beide 1). 

In de kleedkamer heeft het team na afloop nog een videoboodschap opgenomen voor trainer Remco, die vandaag mee doet aan het miljoenbal van de FIFA-games in Londen. Onder zijn pseudoniem Lowietje met statement “Pay attention to the manager!” hebben de mannen vanmorgen het goede voorbeeld gegeven en wensen wij hem veel succes met de games! Hopelijk is hij volgende week weer van de partij bij de belangrijke thuiswedstrijd tegen de JO9-5 van Zeeburgia.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site