Nieuws - Nog steeds ongeslagen: AFC JO9-2 vs TOS-Actief JO9-1 - JO9-2

18 november 2018

Met de vorst nog op het veld, beloofde deze frisse zaterdagochtend onverwacht een spannende voetbaldag te worden. Tijdens het kennismakingsgesprek met de leiding van de tegenstander, bleek dat de JO9-1 van TOS-Actief bijna alle wedstrijden tot nu had gewonnen en er maar een keer gelijk was gespeeld. Ook vandaag was TOS-Actief naar AFC gekomen om met de winst huiswaarts te gaan …

De mannen waren dus vooraf gewaarschuwd, maar nog niet geheel onder de indruk van deze tegenstander. Besloten werd dan ook om in de sterkste formatie te starten en niets aan het toeval over te laten. Binnen een mum van tijd wist AFC, met wederom leuk en aantrekkelijk combinatie voetbal, de tegenstander op grote achterstand te zetten. Op slag van de korte pauze wist de tegenstander uit een corner nog iets terug te doen, maar met een 5-1 voorsprong op het scorebord waren de verhoudingen duidelijk.

In het tweede kwart van deze wedstrijd, had de tegenstander zich wat meer ingesteld op onze speelwijze. Hierdoor ontstond een meer gelijkwaardige wedstrijd, waarbij AFC het toch lukte om de ruime voorsprong verder uit te bouwen naar een 7-1 voorsprong. Met een gerust hart kon genoten worden van de pauzedrank en werd er ontspannen nog even nagepraat over het eerste deel van deze wedstrijd.

Wellicht dat de mannen na de rust iets te nonchalant weer aan de wedstrijd begonnen, want TOS-Actief wist binnen vier minuten toch 2 keer te scoren en begonnen zij er weer in te geloven. Gelukkig bleef AFC bij de les en werd de voorsprong in deze fase van de wedstrijd verder uitgebouwd. Helaas moest er toch nog een extra tegen doelpunt geïncasseerd worden, waardoor de tegenstander in een wonder bleef geloven. 

Met een 10-4 voorsprong werd begonnen aan de laatste 10 minuten. Helaas namen de frustraties bij de tegenstander in dit deel van de wedstrijd toe en werd duidelijk dat deze vooraf ingecalculeerde winst er helaas voor TOS-Actief niet in zat. AFC maakte in deze fase goed gebruik van de mindere focus van de tegenstander en werd er uiteindelijk afgefloten met een 15-5 eindstand op het scorebord. Alle spelers van het team bleken te hebben gescoord; super gedaan! Doelpunten: David (5), Stein (4), Emanuel (2), Benjamin, Damian, Nicolas en Zeger (allen 1).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de JO9-2 van afc TABA op het programma; hopelijk kunnen wij onze ongeslagen status daar voortzetten en voorsorteren op het winterkampioenschap!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site