Nieuws - Kraker in Zuid: avv Swift JO9-2 vs AFC JO9-2 - JO9-2

10 november 2018

Op deze druilerige zaterdagochtend stond de kraker in Zuid tussen Swift en AFC op het programma. Vooraf werd er van uit gegaan dat beide partijen ongeslagen tegenover elkaar zouden staan, echter voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat Swift wat puntjes had laten liggen in de laatste wedstrijden. In de kleedkamer werd snel duidelijk dat de AFC-mannen bovengemiddeld gespannen waren en buikpijn, slecht geslapen, etc. waren veel voorkomende opmerkingen …

Vanaf het eerste fluitsignaal werd AFC sterk onder druk gezet en daar hadden de mannen het ook zichtbaar lastig mee. Hierdoor ontstond tegelijkertijd ook een zeer leuke en aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken; twee voetballende ploegen, gelijkwaardig aan elkaar, die allebei niet van plan waren om te verliezen. Helaas wist AFC gedurende deze eerste 10 minuten niet goed met de druk om te gaan en werd er tegen een 2-0 achterstand aan gekeken.

Na een korte pauze en wat aanvullende instructies, kwam AFC voortvarend uit de startblokken. In tegenstelling tot de eerste 10 minuten, was AFC nu de bovenliggende partij. Met mooie combinaties kwam AFC weer terug in de wedstrijd en werd Stein, door een mooie lob van Damian vanaf de cornervlag, vrij gespeeld en kon hij de achterstand terugbrengen naar 2-1.

Hoewel het team de afgelopen weken geen enkele competitiewedstrijd had verloren, was het in de rust allerminst zeker dat deze wedstrijd ook in winst kon worden omgezet. Net als vorige week keek het team in de rust tegen een achterstand aan en moest er extra gas gegeven worden. Met opnieuw een snelle goal (gelijkmaker) van Stein vlak na rust, wist Swift vervolgens opnieuw op voorsprong te komen. Maar langzaamaan trok AFC het initiatief naar zicht toe en werd dit deel van de wedstrijd, na nog twee doelpunten van Stein, met een 3-4 voorsprong afgesloten.

Met nog 10 minuten op de klok, ging het er om spannen in deze zinderende wedstrijd. In de eerste minuut van dit deel, mocht AFC een vrije trap nemen vanaf de zijlijn. Met een goed gemikt schot werd deze vrijetrap vanaf zo’n 20 meter er in een keer ingeschoten, maar lang mochten wij niet van deze voorsprong genieten want Swift scoorde in dezelfde minuut ook. Met nog 1 doelpunt verschil in het voordeel van AFC was de spanning om te snijden, maar vlak voor tijd stelde wederom Stein de overwinning voor AFC veilig. Eindstand: 4-6 met alle zes de doelpunten van Stein!

Moe maar zeer voldaan ging iedereen weer huiswaarts en zijn de contact gegevens tussen de beide teamleiders van AFC en Swift uitgewisseld, om in de aanloop naar de tweede seizoenshelft nog een keer tegen elkaar te oefenen. Volgende week mogen wij weer een thuiswedstrijd spelen tegen de JO9-1 van TOS Aktief; hopelijk mogen wij dan ook weer op een wekelijks groter wordend publiek spelen. 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site