Nieuws - Luctor et Emergo: asv De Dijk JO9-2 vs AFC JO9-2 - JO9-2

3 november 2018

Zou de JO9-2 ook dit weekend weer een mooi vervolg aan de zegereeks kunnen geven? Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de JO9-2 van De Dijk op het programma. In tegenstelling tot het gebruikelijke vroege tijdstip, mochten wij vanmorgen uitslapen en om 12.00 uur op gras aftrappen voor deze uitdagende wedstrijd. 

De Dijk werd vooraf als een zware tegenstander bestempeld en mede omdat dit ook de oude club van onze trainer Remco was, mocht deze wedstrijd natuurlijk niet verloren worden. Omdat de voorgaande wedstrijd vaak met dubbele cijfers werd gewonnen, kregen de mannen vandaag een extra taak mee. Niet alleen stond iedereen vandaag op een andere plek in het veld, maar moest er voordat er gescoord werd een actie gemaakt worden …

Binnen 10 seconden na de aftrap, mocht AFC het eerste doelpunt echter al bijschrijven en was er weer een monsterscore in de maak ... Echter niets was minder waar en de tegenstander was dan ook niet onder de indruk van deze snelle tegengoal. De combinatie, gras – een andere plek in het team – actie voor het scoren, bleek een lastige opgave en met een paar snelle counters keek AFC na 10 minuten dan ook tegen een 4-1 achterstand aan.

Niet alleen betekende dit dat er een plan B uit de kast moest komen, maar ook dat de mannen er gretiger in moesten gaan zitten. Met leuk en aantrekkelijk voetbal werd deze partij meer en meer een wedstrijd en creëerde AFC weer kans op kans. Ondanks toch nog een tegengoal werd de stand teruggebracht naar een 5-3 achterstand.

In de rust waren allen het erover eens dat ook van deze tegenstander gewonnen kon en moest worden. Met een duidelijke afspraak dat iedereen bij de les moest blijven en ook strijd moest worden geleverd, gingen de mannen vol goede moed en vol gas van start. De tegenstander werd in deze fase van de wedstijd volledig zoek gespeeld en met 4 mooie velddoelpunten werd de stand nu in een 5-7 voorsprong omgezet. 

Het was deze competitie dan ook nog niet voor gekomen dat wij 20 minuten lang tegen een achterstand hadden aan gekeken. Nog niet overtuigd van de winst in de laatste 10 minuten werd het goede veldspel met leuk en aantrekkelijk combinatie voetbal voortgezet. En met nog 3 fraaie doelpunten werd uiteindelijk ook deze lastige uitwedstrijd met 5-10 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door: Emanuel (4), Damian en David (beide 2), Tom en Stein.

In de kleedkamer werd na afloop nog even kort teruggekeken naar deze wedstrijd, maar werd er vooral gesproken over de kraker van komend weekend op Zuid; de uitwedstrijd tegen de JO9-2 van Swift. Het verschil in kracht tussen beide clubs zal naar verwachting liggen in de details en komende week zal hier tijdens de trainingen nog hard aan gewerkt worden. Vol goede moed zien wij dan ook deze uitwedstrijd tegemoet!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site