Nieuws - Twee keer raken: AFC JO9-2 – AFC IJburg JO9-2 - JO9-2

27 oktober 2018

Na lekker genoten te hebben van de herfstvakantie en even een paar dagen rust te hebben gehad, stond vanmorgen de thuiswedstrijd tegen de JO9-2 van AFC IJburg op het programma. Voor het eerst begon het ook goed koud te worden en in combinatie met het druilerige weer, zag je dat de mannen hier even aan moesten wennen.

Aan het begin van de wedstrijd, waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Hoewel AFC wel het veldoverwicht had, kon dit niet direct in doelpunten worden omgezet. Met een handvol counters wist de tegenstander de spanning in de wedstrijd te houden, maar duurde het tot de laatste minuut van dit kwart dat AFC met een afstandsschot uit de tweede lijn, een 1-0 voorsprong nam.

Na een korte pauze en wat tactische aanwijzingen, gingen de mannen voortvarend van start. Met meer focus op het combinatiespel in plaats van de individuele acties, werd met mooie driehoekjes, de voorsprong snel uitgebouwd naar een zeer comfortabele 6-0 voorsprong.

Tijdens de pauze konden de mannen rustig even genieten van het drinken en was er zelfs nog ruimte voor een dolletje. Ondertussen werd afgesproken dat eenieder de bal maximaal 2x mocht raken. Aan het begin van het derde luik leverde dit hilarische momenten op, maar was de tegenstander nog steeds niet bij machte om een vuist te maken. Ondanks een tegendoelpunt in de laatste minuut, liep AFC verder uit naar 10-1 voorsprong.

Vanzelfsprekend kwam de partij winst in het laatste deel van deze wedstrijd niet meer in gevaar. Wel gingen de gedachten zelfs terug naar 27 mei 1987, de Europa Cup I finale tussen Porto en Bayern München. Met een leep hakballetje, vergelijkbaar met het legendarische doelpunt toen van Rabah Madjer, werd de score verder uitgebouwd. Eindstand 14-2 met doelpunten van Stein (7), Damian (3), Zeger en Nico (beide 2).

Komende week zal er weer hard getraind worden en staat de lastige uitwedstrijd tegen de JO9-2 van ASV De Dijk op het programma, maar nu eerst lekker genieten van een welverdiend weekend!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site