Nieuws - AFC JO8-3 - FC Weesp JO8-1 - JO8-3

7 april 2018

Wat een schitterende voetbalzaterdag; eindelijk is het lekker weer aan het worden en kon er weer in een polo langs het veld gestaan worden. Ook had dit een positieve uitwerking op het aantal toeschouwers en waren een groot aantal toeschouwers op onze thuiswedstrijd tegen het JO8-1 team van FC Weesp af gekomen.

Na het succesvolle Ronald Koeman toernooi van afgelopen week bij BFC in Bussum, waren de messen van de mannen geslepen en wilden zij de ingeslagen weg een mooi vervolg geven. Met 4 wedstrijden gespeeld, 3x winst en 1x verlies, moest Weesp het volgende slachtoffer worden.

Het eerste kwart van de wedstrijd ging gelijk op met kansen voor beide partijen, maar wel met een veld overwicht voor AFC. Hoogtepunt was de actie van Gijs, die mooi de ruimte in ging, en met een hakje Stein in stelling bracht en hem zo in gelegenheid stelde om van afstand de score te openen; helaas trof dit schot de paal …

Omdat het spel iets te lief was de mannen in de kleine pauze op het hard gedrukt om met meer overtuiging het tweede kwart in te gaan. Nou, dit was niet voor dovemans oren gezegd. Vanaf het begin signaal klapten ze er op en met een afstandsschot van Stein (lob) werd de score geopend. Hierna werd de druk verder op gevoerd en werd er gemakkelijk afstand genomen van Weesp door doelpunten van Thiago, Jayden en Joep; ruststand 4-0.

Na de rust werd het goede en krachtige spel voortgezet en werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een comfortabele 6-0 door doelpunten van Thiago en Nicolas. In deze fase van de wedstrijd ging onze mannen er soms fysiek hard in en daar had de tegenstander duidelijk moeite mee. Jammer genoeg wisten zij nog wel de 6-1 aan te tekenen, maar vlak voor het einde van dit kwart werd het door Stein toch weer 7-1.

Met een ruime voorsprong op het bord moest deze wedstrijd eigenlijk rustig uitgespeeld kunnen worden, maar door het wisselbeleid zat het voetballend vermogen van het team op de reservebank en op doel. Hiervan wist de tegenstander goed te profiteren en kwamen zij binnen twee minuten terug naar 7-3.  Gelukkig wist Jayden in de slotminuut nog de eindstand (8-3) op het scorebord te zetten. Scoreverloop: Thiago, Stein en Jayden (allen 2), Nicolas en Joep (allebei 1).

Met een goed gevoel gaan wij lekker genieten van deze overwinning en het zonnige weekend. Met twee doelpunten van Jayden, kan zijn vader vanmiddag met trots, op het terras in Dublin,  een lekker Iers biertje drinken …. Hopelijk kunnen wij volgende week in en tegen FC Almere weer rekenen op zo’n groot aantal supporters!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site