Nieuws - AFC JO8-3 - Swift JO8-2 - JO8-3

10 maart 2018

De voorjaarsvakantie is weer achter de rug en vandaag staat de kraker in de Amsterdam-Zuid derby tegen het gevreesde Swift JO8-2 op het programma. Van alle kanten waren wij gewaarschuwd dat dit een zeer sterk team is en goed in de ruimtes weet te combineren. Daarom vandaag maar eens van onze standaard aanvallende opstelling afgestapt en gekozen voor een meer defensieve aanpak en de spreekwoordelijke bus geparkeerd.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden pakte dit zeer goed uit gedurende het eerste kwart van de wedstrijd. De posities werden goed ingevuld en de tegenstander had het moeilijk om in de kleine ruimte tot voetballen te komen. Ook werd de nul achterin goed vast gehouden en met een mooie aanval kwamen wij zelfs door een fraaie goal van Gijs op een 1-0 voorsprong.

In het tweede kwart gaven de mannen echt alles en gingen zij voor het eerst ook goed hun lichaam gebruiken. De tegenstander had het hier duidelijk moeilijk mee en dit bood Gijs de kans om zijn tweede doelpunt van de dag te maken. Jammer genoegd wist Swift een paar minuten later goed van een fout in de verdediging te profiteren (2-1). Vlak voor het rust signaal wist Thiago de voorsprong weer verder uit te bouwen naar een 3-1 rust stand.

Tijdens de rust de mannen opnieuw gewaarschuwd dat overschatting in deze fase van de wedstrijd nog wel eens een verliespartij tot gevolg kan hebben. Ook na de rust waren ze gretig en Nicolas bouwde voorsprong verder uit naar een 4-1 stand. Hoewel de tegenstander beter voetbal liet zien, hield het team goed stand. Helaas was een defensieve fout wederom de aanleiding dat Swift toch weer terug kon komen in de wedstrijd (4-2).

Gedurende het laatste kwart werd er goed stand gehouden en mocht uiteindelijk Thiago de 5-2 eindstand noteren. Scoreverloop: Gijs (2x), Thiago (2x) en Nicolas. Eindelijk hebben wij vandaag weer een wedstrijd mogen zien, waar het team heeft gevochten voor iedere meter en elk punt. Vol vertrouwen en trots kijken wij dan ook al weer uit naar de uitwedstrijd tegen Abcoude FC JO8-2, maar nu eerst genieten van een welverdiend weekend!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site