Nieuws - Zuidoost United JO8-1 - AFC JO8-3 - JO8-3

17 december 2017

Vandaag was al weer de laatste competitie wedstrijd van deze eerste seizoenshelft. Na vorige week vrij te zijn geweest in verband met een afgelasting en ook nog eens twee keer niet hebben kunnen trainen door de sneeuw, waren de mannen er op gebrand het jaar in de uitwedstrijd tegen Zuidoost United JO8-1 goed af te sluiten.

Vanaf het begin signaal ontstond een leuke wedstrijd en na 5 minuten kreeg iedereen het gevoel dat er van deze tegenstander gewonnen kon worden, maar onderschatting zou onherroepelijk ook tot een nederlaag kunnen leiden … Met kansen over en weer, was een snelle uitbraak van AFC goed om Gijs in stelling te brengen die vervolgens de 0-1 op het scorebord liet verschijnen.

Door slordig en onoplettend spel aan het begin van het tweede kwart, wist Zuidoost United de gelijkmaker aan te tekenen, maar door twee goede acties van Thiago wist het team verder uit te lopen naar een 1-3 voorsprong. Vlak voor rust werd de voorsprong verder vergroot door een doelpunt van de kleinste man in het team, Jayden, die zijn doelpunt dan ook vierde alsof hij de Champions League finale had gewonnen.

Gerommel in de verdediging en het slecht weg werken van de bal, gaf de tegenstander na de rust weer een beetje hoop (2-4). Met een mislukte voorzet van Stein vanaf de zijlijn, dwarrelde deze bal richting het doel waar de keeper deze totaal verkeerd inschatte en stond de ploeg weer op een comfortabele 2-5 voorsprong.

De laatste 10 minuten zou het team de wedstrijd rustig kunnen uit voetballen, maar de tegenstander dacht daar duidelijk anders over. Met een mooie aanval kwamen zij weer terug in de wedstrijd, 3-5. Hier schrok het team toch wel van en werd er gelukkig weer vol op de aanval gespeeld, met twee doelpunten van Stein. In het slotstuk tekende Thiago ook nog voor een doelpunt. Eindstand: 3-8 met doelpunten van Thiago (3), Stein (3), Jayden en Gijs (beide 1).

De mannen van het  AFC JO8-3 team spelen vanaf dit jaar pas voor het eerst competitie en je ziet ze elke wedstrijd groeien. Niet alleen op het individuele vlak, maar zeker ook als team. Met 10 gespeelde wedstrijden, waarvan 5x winst, 1x gelijk en 4x verlies, mogen zij met recht trots zijn op hun prestatie. Namens het team wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en wij kijken uit naar een mooie sportieve tweede seizoenshelft.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site