Nieuws - WV-HDEW JO8-1 - AFC JO8-3 - JO8-3

26 november 2017

Gisteren stond de lastige uitwedstrijd tegen het  altijd weer sterke WV-HDEW JO8-1 op het programma. Hoewel de weersvoorspellingen nog in eerste instantie regen hadden voorspeld, bleef het gelukkig droog en was het een lekkere frisse voetbal zaterdagochtend.

De wedstrijd tegen WV-HDEW werd door ons gebruik om ook een keer in een andere opstelling te spelen. De laatste wedstrijden liep met name de verdediging niet lekker en werden we regelmatig op het middenveld overlopen. Deze nieuwe opstelling resulteerde tijdens het eerste kwart van de wedstrijd direct tot een zeer leuke en spannende wedstrijd. Na een snelle 2-0 achterstand werd, door doelpunten van Stefan en Stein met erg leuk en aantrekkelijk voetbal, de stand weer gelijk getrokken.

Dit had WV-HDEW duidelijk niet verwacht en gingen zij het tweede kwart ook meer naar voren voetballen en vochten zij voor iedere bal. Onze AFC-mannen hadden dit duidelijk niet verwacht en werden volledig overlopen. WV-HDEW profiteerde van onze “te lieve speelstijl” en kon daardoor snel uitlopen naar een 7-2 voorsprong. Vlak voor rust deed AFC nog iets terug en tekende Thiago nog wel voor een 7-3 ruststand.

Tijdens de rust werd het team op een aantal plaatsen gewijzigd en kregen de mannen de boodschap mee om ook te vechten voor iedere bal. Niet lief zijn, maar gewoon “het gras op vreten” …. Deze boodschap was zeker niet voor dovemansoren en gedurende het derde kwart van deze wedstrijd ontstond weer een echte wedstrijd. Met kansen over en weer, wist alleen WV-HDEW te scoren en werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 8-3.

Tijdens het laatste kwart bleek de koude en de tomeloze inzet van allen zijn tol te eisen. Het spel zakte weer wat in, de posities werden niet goed bezet en daar profiteerde de tegenstander optimaal van. De voorsprong werd verder met 2 goals uitgebouwd en AFC deed nog wat terug met doelpunten van Nicolas en een mooie vrije trap van Stein. Vlak voor het eindsignaal mochten wij helaas nog een tegen goal incasseren. Eindstand 11-5; doelpunten van Stein (2), Nicolas, Thiago en Stefan.

Hoewel er werd verloren ontving het team na afloop van de wedstrijd een mooi compliment van de tegenstander. Tijdens het eerste en derde kwart van de wedstrijd werd er door beide partijen een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op de mat gelegd. WV-HDEW complimenteerde de mannen met het feit dat zij in deze fase van de strijd alle zeilen moesten bijzetten en dat dit de sterkste tegenstand is geweest die zij gedurende deze competitie hebben gekregen.

Laten wij met dit compliment in de zak vooruit kijken en verder bouwen aan dit leuke team. 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site