Nieuws - Bekerduel : Feyenoord O18 - AFC O18 - JO18-1

1 september 2020

Verslag bekerduel zaterdag 29 augustus 2020

Feyenoord 018 - AFC 018

De eerste officiële wedstrijd van AFC O18 op het programma. Op het vernieuwde Varkenoord werd , in de eerste ronde van het bekertoernooi, gespeeld tegen Feyenoord O18. Er werd aangetreden op de fantastische hybride hoofdveld met een goed gevulde hoofdtribune.

Het werd een wedstrijd in een hoog tempo van AFC prima stand hield.

Na Feyenoord in de beginfase gelijk de initiatief nam, wat leidde tot een paar mogelijkheden, was al gauw duidelijk dat AFC niet was om de eerste ballen tegen te houden. Goed en met snelle omschakelingen kwam AFC direct al een aantal keren gevaarlijk voor de Feyenoord goalie. In de 25e minuut van AFC een prachtige. Via een (hele) snelle opbouw aan de rechterflank werd de afgemeten kruising van de rechtsback door de AFC spits, in een acrobatische actie achter het standbeen zwevend in de lucht , het Feyenoord doel ingehakt. Het doel is op sociale media. Feyenoord heeft de wedstrijd in de 1e wereld te zien. Het was de nieuwe rechterspits (7) die internationaal overlijdt in zijn eentje voor veel werk in de AFC verdediging. In de 35e minuut maakte Feyenoord een goede ene schot van een meter van 12 in de verre hoek, onbereikbaar voor de AFC keeper.

Ruststand 1-1

Na de rust bleef AFC voetballen en bleef de met regelmaat in de zestien meter van Feyenoord. Het spel voor het doel was echter net niet genoeg om nog een keer te te slaan. In de 59e minuut ging Feyenoord een goede vrije trap, van de goed leidende scheidsrechter, net buiten de zestien meter. De Feyenoord-aanvoerder (10) krulde de bal over de AFC muur in de korte hoek. 2-1.Drie minuten later was het weer raak. Een lange bal op de Feyenoord spits werd goed afgeschermd en op een meter van 18 van de doelsaldo van de opkomende Feyenoord aanvoerder. De wedstrijd werd 3-1. Ook na de 3-1 van AFC prima spelen en kwam het nog regelmatig gevaarlijk voor de Feyenoord keeper. In de 80 minuten besliste Feyenoord de wedstrijd definitief. Na een dubbele - twee werd de 4-1. Een terechte overwinning van Feyenoord.

4-1

De wedstrijd tegen Feyenoord heeft een nieuwe club van AFC O18 en de topper van het Nederlandse voetbal O18. Dat is de 3 x 5 kwartier per week van de AFC en de beste spelers aan de 'bovenkant' van de weg van BVO's. Aan de andere kant weten we dat deze selectie elanden jaar weer zien dan het basisniveau hoog is. De combinatie van voldoende voetballend vermogen, een uitstekende fysieke gesteldheid om wedstrijden 90 minuten vol te houden(deze jongens trainen allen nog 2-4 per week voor zichzelf) en een goede teamspirit maken dat er met vertrouwen wordt naar de competitie in de 2e Divisie.

Volgende wedstrijd: 

1e competitieduel.

AFC O18 - NEC O18 

Zaterdag 12 september

Aanvang : 14:45 uur

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site