Nieuws - Het nieuwe JO18-1 - JO18-1

22 augustus 2020

In de oefencampagne verloor AFC JO18 de eerste wedstrijd van Ajax JO17-1 met 3-1, daarna werd met 3-2 gewonnen van Spartaan ’20 JO18-1 uit Rotterdam.  Zeeburgia JO18-1 werd vervolgens met 7-0 verslagen. 
Zaterdag a.s. speelt het team van coach Erik Jahn de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Op het vernieuwde Varkenoord wordt de bekerwedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Na een zeer succesvol verlopen vorig seizoen, waarin dit team promotie bereikte in de JO17 competitie, mag het nu uitkomen in de 2e divisie van de nieuwe Onder 18 competitie.
Een zeer sterk bezette competitie waar alle Betaald Voetbal Clubs met hun Onder18 teams aan meedoen.  AFC speelt in de competitie in een poule van 8 bestaande uit:

  • FC Groningen,
  • Vitesse,
  • FC Twente
  • NEC
  • NAC
  • Volendam
  • ADO Den Haag

U mist Ajax, Feyenoord, FC Utrecht en AZ?
Dat klopt, die spelen in een poule van 8, één niveau hoger, in de 1e divisie. Dat AFC Onder 18 zich, in deze leeftijdscategorie, heeft geschaard bij de beste 16 teams van het land is werkelijk uniek te noemen.
Tegenstanders trainen 5-7 keer in de week (AFC 3 x 5 kwartier), hebben fysieke trainingsprogramma’s, techniektrainers, spitsentrainers, dieetdeskundigen, onderwijsprogramma’s, breng -en haal service, alle spelers hebben zaakwaarnemers, teams hebben vaak meerdere spelers onder contract staan en sommige spelers trainen/spelen af en toe mee met de Onder 23 of zelfs de hoofdmacht van hun club.

De selectie van AFC Onder 18 kent een paar wijzigingen ten opzichte van het voorgaande seizoen. Het team is helaas 3 spelers kwijtgeraakt aan Betaald Voetbal Clubs. In totaal zijn er uit de  ”AFC-lichting 2003“ nu 15 spelers die spelen bij Betaald Voetbal Clubs. De vacatures binnen de selectie zijn ingevuld met spelers van binnen de club.  Er is één speler van ‘buiten’ bijgekomen en één speler is, na een avontuur bij FC Utrecht, weer terug in de AFC-gelederen.

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen wordt  op 29 augustus om 12:00 uur uit tvoor de Beker egen Feyenoord gespeeld.
De competitie begint op 12 september om 14:45 uur  met de thuiswedstrijd tegen NEC Onder18.
Als u zin hebt om een keer een wedstrijd te bezoeken: AFC Onder 18 speelt haar thuiswedstrijden voor de competitie altijd op zaterdagen om 14:45 uur.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site