Nieuws - Spannend duel om de eerste plaats! - JO16-2

1 november 2021

Thuiswedstrijd, maar uit bij Swift gespeeld, tegen de koploper, die 2 punten meer heeft dan wij.

Twee goede ploegen die er een mooie pot voetbal van maakten.

De eerste helft was AFC het eerste half uur de sterkste en we kwamen op 1-0 voorsprong waarbij we goed profiteerden van een verdedigende slipper bij Swift. Maar een  minuut erna maakte Swift met een fraaie afstandstreffer de 1-1. Dus moest AFC weer extra gas geven en dat lukte, want na een snelle braek-out, gevolgd door een strakke voorzet werd de bal bij de 2e paal keurig binnen geschoten: 2-1.

Maar de laatste 10 minuten voor de rust kwam Swift behoorlijk opzetten en had AFC alle moeite om ze tegen te houden. Maar onze laatste linie stond goed en ook in het middenveld werd veel werk verzet. Helaas kregen we een discutabele penalty tegen en stond het dus 2-2.

Na rust, 20 minuten stromende regen, met een aantal wissels in de ploeg, duurde het ongeveer 10 minuten voordat AFC weer het initiatief nam.

En uit een corner werd de 3-2 binnen gekopt. Even later ook de 4-2. Daarna nam Swift alle risico om terug te komen in de wedstrijd en moest AFC vol aan de bak om dat te onderbreken. En dat werd met volle overgave, door het hele team gedaan. Maar zouden we het ook ( konditioneel) volhouden?

Met nog 2 wissels in het laatste kwartier bleek dat uitstekend te lukken. En na een razendsnelle counteraanval scoorden we een fraaie 5e goal! Wedstrijd definitief beslist.

Het was een sportieve wedstrijd , spannend met goed voetbal en verdiend gewonnen, geleid door een uitstekend scheidsrechter .

Wie deden het: Boots, Niek ( Man-of-the-Match), Manello ( 2 maal, Man-of-the-Match), Chibi ( Man-of-the-Match, 41e min. door Benji), Dirk ( 41e min. door Benjamin), Wietse ( 41e min. door Raeven), Boris, Marijn, Baruch, Hidde ( 1 maal, 41e min. door Nick), Brecht ( 2 maal); niet ingekomen wissels: Byron, Douwe ( res.keeper); geblesseerd op de bank Mats.

En met dank aan de supporters langs de ( natte) zijlijn!

as. Zaterdag 6 nov. zijn wij vrij. De week erna spelen we thuis om 13.00 uur tegen Nieuw-West O16-1.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site