Nieuws - Nieuw seizoen na coronastop: Zat.O16-2 - JO16-2

26 september 2021

Voor spelers en trainers gaat het er weer om: kompetitievoetbal! 

Een nieuw seizoen is altijd even wennen maar nu dubbelop. Er moet weer konditie opgebouwd worden, wedstrijdritme komen, elkaar leren kennen en kijken hoe het niveau is, van onszelf en van de tegenstanders.

De Zat O16-2 speelt in de Hoofdklasse tot aan de winterstop een volledige kompetitie met 7 andere ploegen en daarna volgt er een nieuwe indeling voor de voorjaarskompetitie.

We zijn half augustus begonnen met trainen en inmiddels hebben wij er al 4 kompetitiewedsstrijden opzitten: 1 keer verloren, 1 keer gelijk en 2 keer gewonnen. Jammergenoeg is de ploeg nog niet een keer compleet geweest vanwege ziekte en blessures.

Koploper Swift O16-1 heeft er ook 4 gespeeld en alles gewonnen . Zij staan dus ruim bovenaan met 12 punten.

Wij staan nu samen met Pancratius O16-1 ( waartegen we 2 weken geleden, na een 2-0 achterstand met de rust,  2-2 gespeeld hebben) op plaats 2 en 3 met 7 punten.

Afgelopen zondag speelden wij thuis tegen de nummer 5, SV Ouderkerk O16-1,  en wonnen , na een spannende wedstrijd, met 4-2 ( rust was 2-1).

Na 10 minuten scoorden we uit een fraaie aanval en dito voorzet de 1-0. Maar 5 minuten later was het alweer 1-1 . De meeste kansen , maar dat zijn nog geen doelpunten, en het balbezit was voor AFC . Maar hij viel toch: 10 minuten voor rust werd het 2-1 voor ons.

Na de rust en een paar wissels,  hetzelfde spelbeeld en AFC maakte na een kwartier 3-1.

Jammergenoeg moesten er toch weer 2 spelers met een blessure gewisseld worden en ook de konditie ging meespreken. SV Ouderkerk werd sterker en scoorde de aansluitingstreffer:3-2, met nog een klein kwartier te gaan. Beide ploegen knokten op sportieve wijze voor de punten en AFC prikte de 4-2 binnen met nog 8 minuten op de klok. Helaas moest ook de doelpuntenmaker er nog geblesseerd af, waardoor het laatste stuk moeizaam werd uitgespeeld.

Met nog 1 grote mogelijkheid voor Ouderkerk, die zij niet benutten, bleef het 4-2 voor ons. Mooi resultaat, deels goed gevoetbald, hard gewerkt, maar nog veel punten voor verbetering! Op naar de volgende kraker:

as. Zondag 2 oktober, op het Olympiaplein, spelen wij uit tegen koploper Swift , aanvang 11.30 uur.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site