Nieuws - AFC JO16-1 dwingt promotie naar 2e divisie af - JO16-1

29 mei 2023

Een zeer opmerkelijk jaar voor AFC JO16-1, in de winter was er een trainerswissel en moest er noodgedwongen afscheid genomen worden van 3 spelers.
Veel onrust in de groep tot gevolg.

In de voorjaarscompetitie werd Rocky overgeheveld van de JO16-1 en werd er met een groep van slechts 16 spelers gestart, opmerkelijk dat deze Rocky uiteindelijk van doorslaggevende waarde bleek te zijn.
De voorjaars-competitie werd er met een groep van slechts 16 spelers gestart en op de laatste wedstrijddag lag er voor 4 ploegen een promotieplaats in het verschiet.
NEC, Emmen, Excelsior en AFC konden allemaal via de 2e plaats promotie naar de 2e divisie afdwingen.  AFC moest winnen en waren daarbij nog afhankelijk wat Excelsior thuis tegen de kampioen PEC Zwolle zou doen, 3 punten en 1 extra doelpunt moesten er komen voor AFC.
Een prachtige apotheose voor AFC zou het worden.

AFC startte de wedstrijd sterk met veel druk op de bal en kort in de duels, NEC kwam moeilijk in haar spel.
Terecht was het dan ook dat AFC na 10 min op een 1-0 voorsprong kwam, Sjeng  werd door Ilyas de diepte ingestuurd verwerkte de bal en lepelde deze keurig over de keeper in de goal.
Een minuut was het weer raak. 
Doelman Daan speelde de bal lang op Rocky, deze liep zich vrij nam de bal fantastisch aan en liet de keeper kansloos.
De staf op de bank keek elkaar aan en dacht waar gaat dit heen 2-0 binnen 11 minuten, wat een ongelofelijke start.
Het spel golfde daarna heen en weer waarbij er voor beide ploegen mogelijkheden kwamen.
De rust werd met de 2-0 bereikt.
Contact in de rust met Rotterdam leerde ons dat ook Excelsior voor stond, met 1-0.
Dit zou net genoeg voor AFC zijn.
Deze stand werd overigens niet door de trainer met de spelers gedeeld.

De 2e helft zette NEC meer aan en kwam AFC iets minder aan het voetballen toe, gelukkig werd er door iedereen wel heel veel energie en strijd geleverd. De 3 gele kaarten werden dan ook voor lief genomen.
In de 67e min kreeg een speler van AFC de bal ongelukkig tegen de hand geschoten in het strafschopgebied, de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen.
Daan was hierbij kansloos en het werd 2-1.

De spanning liep verder op, ook bij de staf waar bij men wist dat dit bij de ruststand bij Excelsior niet genoeg zou zijn. De felle discussies vanaf de bank met de scheidrechter waren helaas ook het gevolg van de spanning en onzekerheid over een goede afloop.
Wat restte waren 13e bloedstollende minuten plus de blessuretijd.
Het einde werd met 2-1 behaald, maar zou dat genoeg zijn?

Met veel moeite kreeg ik contact met de teammanager van PEC Zwolle, en hij kwam met de verlossing.  PEC had de sportieve plicht vervuld en gewonnen.
De promotie was binnen en de ontlading bij de spelers en staf enorm.
Met alles wat er dit seizoen gebeurd is echt een prachtige en onverwachte prestatie van de spelers en staf. Een echte TEAMprestatie.
Gefeliciteerd.

Spelers :  Daan v d B , Abdullah, Ziggy, Denchello, Ilyas, Semmy, Rijairo, Jay, Yanick, Rocky, Oscar, Daan N, Simon, Rocky, Sjeng en Givani
Ook nog dank aan Maup, die helaas afscheid neemt, voor zijn grote bijdrage aan dit succes. Maup tot snel.

Voor de eindstand zie onderstaand.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site