Nieuws - AFC JO 16-1 onderuit tegen NEC - JO16-1

4 oktober 2020

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor AFC. AFC moest uit bij NEC en met 1 punt uit 2 wedstrijden moest er vandaag toch echt gewonnen worden om aan te kunnen sluiten bij de top. Ook moest de pijnlijke nederlaag tegen SC Cambuur worden weggespoeld met een overwinning. 

AFC begon de wedstrijd goed. NEC had geen idee van de altijd verrassende opstelling van AFC met de aanvallende backs. AFC had meer balbezit en speelde beter dan NEC, maar moest wel oppassen voor de counter. De buitenspelers waren erg snel en die zorgden in de counter nog wel eens voor gevaar. Desondanks had AFC de controle en was het wachten op (grote) kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam NEC echter beter in het spel en lukte het NEC ook om via de opbouw onder de druk van AFC uit te spelen. AFC had moeite om goed druk te krijgen op de backs van NEC  en daardoor ontstonden er mogelijkheden voor NEC, maar echt grote kansen bleven uit. Halverwege de eerste helft was het NEC dat het spel bepaalde en het begon steeds meer op de helft van AFC te voetballen. Na weer een lange bal van NEC slaagde de linksbuiten erin om los te komen van zijn man en de bal in de verre hoek te schieten, 1-0 voor NEC. AFC slaagde er daarna niet in om het op te pakken en ging met een 1-0 achterstand de rust in. 

 

 

 


De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. AFC was fel en liet NEC weten dat ze niet waren gekomen om te verliezen. AFC dacht dat er aan de rechterkant wel wat te halen viel en de opbouw ging dus ook voornamelijk via rechts. NEC kwam nu echt alleen nog aan kansen via de counter en het leek erop dat AFC alles onder controle had. Een mooie aanval van AFC via rechts belandde via Jesse helaas op de paal. Het was een waarschuwing voor NEC dat AFC op jacht was naar de gelijkmaker, en AFC was ervan overtuigd dat ze die zou gaan maken. Niets was echter minder waar, want uit de counter van het schot van Jesse was de linksbuiten weer weg, die gaf de bal goed voor waarna die werd ingetikt. AFC stond (onterecht) met 2-0 achter. En met nog 20 minuten op de klok werd het lastig voor AFC om dit nog recht te zetten. Ondanks de achterstand probeerde AFC nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar het lukte niet om doeltreffend te zijn. En na het laatste fluitsignaal was de stand 2-0 voor NEC.  

 

 


De verloren wedstrijd tegen NEC was zeker niet nodig geweest, omdat AFC het grootste gedeelte van de wedstrijd de baas was. Maar als je niet kunt scoren, kun je ook niet winnen en dat bleek ook weer te kloppen na deze wedstrijd. 1 punt uit 3 wedstrijden is niet genoeg, maar zo begon het vorig jaar ook, dus er is nog geen reden voor paniek, want het spel wordt wel steeds beter en als die verlossende goal dan toch eens valt komt het allemaal goed. Op naar volgende week. Thuis tegen FC Dordrecht moeten de 3 punten dan echt gepakt worden.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site