Nieuws - Matig spelend JO 16-1 roemloos ten onder tegen Cambuur - JO16-1

24 september 2020

In de stad die lang geleden Leovardia heette, traden de mannen van Michael aan tegen de onder 16 van sc Cambuur. Voor uw verslaggever een soort van thuiswedstrijd aangezien die zijn middelbare schooltijd doorbracht in Leeuwarden, zij het met een seizoenskaart voor die andere club, sc Heerenveen. 

Voor de eerste keer weer in de prachtige nieuwe bus van AFC. Mondkapjes en niet veel ouders mee. Cambuur is natuurlijk een oude bekende waar vorige jaar na de winterstop tamelijk eenvoudig van werd gewonnen. Voor de winterstop daarentegen had AFC niet kunnen winnen van de Leeuwarders dus men was gewaarschuwd. Hoewel de weersvoorspellingen voor de tweede speeldag van het seizoen best goed waren, woei het hard in het hoge Noorden en daarbij deed ook Pluvius zo nu en dan een duit in het zakje. De vraag was of de mannen van Michael tegen deze weersomstandigheden bestand waren. Was het niet Van Basten die ooit (ietwat cynisch) aangaf dat zijn (Ajax-)spelers blijkbaar niet bestand waren tegen spelen in de regen nadat zij een pak slaag hadden gekregen van Heerenveen? Hopelijk zou dat de AFC’ers niet overkomen. 

Op het prachtige sportpark van sc Leovardia (inderdaad) klonk om klokslag 12 uur het eerste fluitsignaal van de, zoals later zou blijken mannelijk fluitende, scheidsrechter. De bal rolde en AFC ging op zoek naar de drie punten die immers de week daarvoor door Dani beloofd waren. Helaas lukte in het begin niet veel bij de AFC’ers. Cambuur zette goed druk en het kostte AFC zichtbaar moeite om zich daaronder uit te spelen. De stevige wind tegen hielp daarbij ook niet. Toch dwong Cambuur weinig kansen af en bij de kleine mogelijkheden die er waren trad de keeper adequaat op. 

Cambuur bleef echter aandringen en langs de lijn werd heel zachtjes al gefluisterd dat een doelpunt niet kon uitblijven. En dat gebeurde ook. Een lange bal van Cambuur scheerde net langs de kruin van de laatste man en belandde in het strafschopgebied. Met een mooi lobje verschalkte de Cambuur-speler de keeper van AFC. Op zich niets aan de hand, maar AFC moest nu 2 keer scoren en scoren was de week daarvoor ook niet gelukt. AFC kwam iets beter in het spel maar echte kansen werden niet afgedwongen en met de kleine kansjes werd onzorgvuldig omgesprongen. De spitsen hadden het vizier niet op scherp staan. Cambuur daarentegen wel en uit een voorzet van links kon de spits prachtig diagonaal inschieten. Geen kans voor de keeper van AFC. 

Het was rust en de vraag met welke tactische vondst Michael de kleedkamer zou uitkomen. In ieder geval met een aantal verse spelers die met de wind in de rug in ieder geval meer druk zetten dan voor de rust. Wederom leidde het niet tot echte kansen. Het publiek langs de lijn wist dat als de AFC’ers nog wat zouden willen, ze snel de zogeheten anschlusstor zouden moeten maken. Helaas lukte dat niet. De enige echte kans was een rebound na een vrije trap en die belandde in het zijnet. Cambuur speelde inmiddels op de counter en hanteerde louter nog de lange bal. Bij een van die lange ballen ging de keeper van AFC enigszins in de fout door de bal niet goed weg te koppen. De afvallende bal kwam voor een been van een speler van Cambuur die daar wel raad mee wist. 3-0. Einde van een vrij matige wedstrijd van de zijde van AFC. Gelukkig kan er zaterdag weer revanche genomen tegen de Nijmeegse Eenheids Combinatie. De mannen van Michael moeten in Noviomagnus dan wel aanmerkelijk beter voor de dag komen dan zij deden in Leovardia. 

Een illusie armer maar een ervaring rijker namen de jonge AFC’ers de bus terug naar Amsterdam. Volgende week dan maar op zoek naar drie punten. Immers, als je op zoek gaat naar de drie punten dan vind je die ook. Da’s logisch. 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site