Nieuws - AFC JO 16-1 vergeet drie punten te pakken - JO16-1

6 september 2020

 

Na een kort bekerintermezzo vorige weekend was het eindelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Sterker nog, de eerste competitiewedstrijd sinds begin maart. Go Ahead Eagles (ook wel kortweg Kowet) was de eerste tegenstander. Lekker thuis om 13.15 uur. Een heerlijke tijd voor zowel spelers als publiek. 

Aan Kowet bewaarden de mannen van Michael matige herinneringen. Vorige jaar had men in Deventer met 5-1 op de broek gekregen. Met name de (nu overigens op de bank beginnende) keeper zal zich die wedstrijd nog heugen. Dat was echter vorige seizoen. Nu was het nieuwe ronde, nieuwe kansen. 

AFC schoot uit de startblokken en had eigenlijk na 20 minuten al met 2-0 voor moeten staan. AFC had de controle over de wedstrijd, maar moest wel oppassen voor de twee supersnelle buiten spelers van Kowet. De verdediging van AFC stond als een huis en gaf niks weg, de middenvelders van AFC probeerde zo nu en dan de aanvallers met listige passjes weg te sturen. De ietwat op leeftijd zijnde grensrechter van Kowet zat er nog wel eens naast bij een ingooi of hoekschop. Ook had hij wat moeite om het tempo van de wedstrijd bij te benen en gelijk te staan met de laatste man van AFC. De scheids leek ervaring op te hebben gedaan op het hockeyveld en floot nog al snel af bij fysiek contact, dat was jammer want de enige keer dat de aanvallers hun vizier op scherp hadden staan floot de scheids voor een (lichte) schouderduw. Derhalve zochten de spelers de kleedkamers op met een 0-0 ruststand. 

Al voor de rust kwam Kowet wat beter in het speld en dat beeld zette zich door na de rust. Het was duidelijk dat de (naar verluit mierzoete) thee van Hassan Kowet goed had gedaan. AFC kwam meer en meer onder druk te staan zonder dat dat tot grote kansen voor Kowet leidde. Wel moest de keeper van AFC een keer handelend optreden bij een vlammend schot van een van de aanvallers van Kowet. Het werd langzaam duidelijk dat het team dat als eerste zou scoren er met drie punten van door zal gaan. Het wedstrijdbeeld veranderde evenwel door een oliedomme overtreding van de linksback van Kowet. Met geel op zak en een pietlut als scheidsrechter trok hij de opkomende rechtsback van AFC aan zijn shirtje waarna hij opnieuw in het boekje van de scheidsrechter belandde en dus kon inrukken. 

AFC nam direct het initiatief en bleef Kowet onder druk zetten. Kowet kwam er eigenlijk niet meer uit en kon niets anders dan de lange bal spelen. AFC had echter moeite om 100% kansen te creëren, zodat Kowet redelijk eenvoudig overeind bleef. Tegelijkertijd moest AFC oppassen voor de counter van Kowet met al eerder genoemde snelle buitenspelers. AFC creëerde nog wel een paar kleine kansjes, maar kwam helaas niet tot scoren. 

De wedstrijd eindigde dus zoals zij begon en daarmee deed AFC zichzelf tekort. Maar ja als je niet scoort, kun je niet winnen. Da's logisch. 
 

Interview met Dani Scuderi:

Wat vond je van de wedstrijd?

We hadden natuurlijk moeten winnen, zeker na de rode kaart. Helaas spelen we het uiteindelijk niet goed uit en dat is jammer. Er had duidelijk meer ingezeten. 

Wat ging er goed en wat kon er beter?

Verdedigend stond het goed, we gaven goede rugdekking en dat was ook nodig vanwege de snelheid van de buitenspelers. Aanvallend hebben we te weinig gebracht en dat moet dus beter. 

Wat vond je goed aan je eigen spel?

Ik heb veel de oplossing vooruit gezocht en ruimte gecreëerd voor de aanvallers en opkomende backs. 

Volgende week tegen Cambuur dan maar drie punten?

Zeker!

 


 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site