Nieuws - AFC JO 16-1 bekert uiteindelijk moeiteloos verder - JO16-1

6 september 2020

Na een goede seizoensvoorbereiding stond vandaag de eerste echte test op het programma voor de mannen van Michael. Een bekerwedstrijd in 010. Niet tegen een van de plaatselijke profclubs maar wel tegen de O-16 van Alexandria ‘66 waarvan u vast weet in welk jaar die club is opgericht. Vorige seizoen was dit elftal in een oefenwedstrijd nog te sterk geweest voor de jonge AFC’ers. Van onderschatting kon dus geen sprake zijn. 

Ondanks dat zelfs de meteorologische herfst nog niet was begonnen leek het daar wel op. De regen kwam met bakken uit de hemel op het overigens prima sportpark in Rotterdam Zuid. De AFC’ers zagen er keurig uit in hun nieuwe tenues. 

De mannen mochten aantreden op het hoofdveld dat een heus scoreboard had. Langs de lijn hoefde er dus niet geteld te worden en geen stopwatches ingedrukt te worden. Derhalve kon, vanaf het terras naast de kantine, de volle aandacht worden gehouden op het spel en de paraplu’s. Dan de wedstrijd. 

Al na 5 minuten was duidelijk dat AFC de wedstrijd niet zou hoeven te verliezen. Toch kwamen de jonge AFC’ers na een klein kwartier op achterstand. Een moment van niet opletten aan de linkerkant van de AFC verdediging leidde de openingstreffers van Alexandria in. Onnodig, zeker gezien het feit dat AFC een behoorlijk veldoverwicht had en vlak daarvoor een nogal grote kans had gemist. 

De achtervolging moest wordt ingezet en dat deden de mannen van Michael met verve. Voor Alexandria het goed en wel doorhad had de, overigens tot dan toe niet slecht spelende keeper, twee keer kunnen vissen. Met name de eerste werd prachtig binnengeschoten door Djevayno. 1-2 derhalve na 17 minuten. 

Terwijl de AFC’ers de voorsprong nog aan het vieren waren nam Alexandria de aftrap en na wederom een moment van onachtzaamheid en slap verdedigen had ook de keeper van AFC voor de tweede keer gevist. Onnodig kon AFC weer van voren af aan beginnen. Ruststand 2-2. 

Na de pauze kwam AFC geconcentreerd uit de kleedkamer. De keeper en een aantal veldspelers waren gewisseld en die hadden er duidelijk zin in. Alexandria werd continu onder druk gezet en kwam er eigenlijk niet meer uit. Het was wachten op het doelpunt en dat kwam er ook. Djevayno vond de wedstrijdbal lekker spelen en meende die mee naar huis te kunnen nemen bij een hattrick. Hij tekende dus voor zijn derde die middag na wederom een goed uitgespeelde aanval. AFC hoefde vervolgens de wedstrijd maar uit te spelen maar omdat ze dat slordig deed rook Alexandria nog kansen. De counter zou uitkomst moeten bieden en deed dat ook. Bij een razendsnelle uitbraak van AFC waarbij goed gebruik werd gemaakt van de snelheid van de spitsen kon de keeper van Alexandria niets anders dan Djevayno buiten het strafschopgebied op nogal onbehouwen wijze onderuit schoppen. Voor de oude lezers: Toni Schumacher zou trots zijn geweest op deze keeper. Gelukkig viel de schade bij Djevayno mee en de wraak van Alexander was zoet. Hij draaide de vrije trap op Pirloaanse wijze in de kruising. De bevrijdende 2-4 was een feit. Na nog een uitbraak werd het zelfs 2-5 hetgeen enigszins geflatteerd was. Desalniettemin een prima overwinning van de jonge AFC’ers die daardoor dus doorbekeren. Aangezien ze de volgende ronde vrij zijn, zitten ze al bij de laatste 16. Daarmee kan vermoedelijk gezegd worden dat ze overwinteren in het bekertoernooi. De conclusie van de middag is dat de scherpte nog wat ontbrak bij AFC. Dat komt wel als er meer getraind wordt en vaste patronen ontstaan. Da’s logisch.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site