Nieuws - Voortijdig School Verlaten - JO15-2

24 maart 2017

AFC O15-2 – VSV O15-1 3-0 (0-0)

Boelenlaan veld 3 – zaterdag 18 maart werd er door AFC aangetreden tegen VSV uit Velserbroek. VSV wat staat voor Velseroorder Sport Vereniging en natuurlijk niet voor Voortijdig School Verlaten. Dat hadden de jongens natuurlijk wel graag gewild maar ze zullen voorlopig nog aan hun leerplicht moeten voldoen. AFC creëerde de eerst helft iets te weinig kansen in een te laag tempo. De 2e helft ging het tempo meer omhoog en kwamen ook de kansen. De 3-0 overwinning was dan ook terecht.

De eerste helft was niet zo spannend. AFC probeerde wel aanvallen op te zetten maar kwam niet echt tot kansen. De bal werd iets te lang rond gespeeld en de tegenstander kon daar goed in mee komen.

De 2e helft kwamen uiteindelijk wel de kansen en de gedreven Abel zorgde er met een individuele actie op links dat zijn voorzet door Thom kon worden ingelopen. 1-0 voorsprong. Er werd stevig gevoetbald van beide kanten zonder dat dit unfair was. De tegenstander was het alleen niet altijd eens met de wijze van fluiten door de scheidsrechter. Een type Bas Nijhuis die graag mannig voetbal toelaat. VSV was veel aan het appelleren maar haalde eigenlijk alleen zich zelf uit het spel.

De 2-0 kwam door een penalty. Een AFC-er werd ter val gebracht door de keeper in het strafschopgebied en de scheids floot voor een overtreding. Penalty dus en volgens de afspraken wordt deze genomen door Nick maar die gaf de bal over aan Jayden. Kennelijk had Nick er geen goed gevoel bij. Voor Jayden was dit een gewillige prooi en liet de keeper de verkeerde hoek in duiken. Het bedankje ging uiteindelijk naar Nick.

Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0. De uitworp werd snel genomen door Yves en Abel ging goed door op links en gaf de bal terug op de opkomende Nick. Die wist wel raad met de bal en schoof hem binnenkant rechts in de lange hoek.

Terechte overwinning want Voortijdig School Verlaten, euhhh… de Velseroorder Sport Vereniging, had de 2e helft slechts een enkel schot op doel. AFC speelde misschien niet zo mooi maar er staat uiteindelijk niets meer op het spel. De knikkers zijn al verdeeld. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft AFC15-2 al 2 punten meer dan vorig seizoen. Toch een mooie prestatie.

De doordeweekse oefenwedstrijd tegen FC Utrecht ging met 2-0 verloren. Deze stand was met de rust al bereikt. De nederlaag was terecht maar kansen om te scoren waren er zeker en alleen voor de keeper werd er nog op de paal geschoten. Niet alle spelers waren fit en dat had toch wel invloed op het spel bij AFC. De scouts van FC Utrecht hadden dan ook niet al teveel op te schrijven deze avond.

Zaterdag 25 maart is de uitwedstrijd tegen Buiksloot O15-1 om 12.30 uur. Buiksloot strijd nog om degradatie dus zal er vol ingaan deze wedstrijd. AFC is dus gewaarschuwd!

WLK

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site