Nieuws - Rebound - JO15-1

9 april 2018

Zaterdag 7 april AFC O15 – FC Groningen 4-1 (2-1)

Sportpark Goed Genoeg AFC O15 speelde zijn 2e wedstrijd van de 4 ploegen die in de onderste regionen meevoetballen. Na vorige week Go Ahead Eagles was het nu de buurt aan de Trots van het Noorden om te strijden om de punten in Amsterdam. Voetballend gezien kon Groningen goed meekomen maar AFC scoorde op de juiste momenten. De tweede helft spatte een Groningse schot op de lat uiteen en ging de kans op de gelijkmaker verloren. Na de wissels in het laatste kwartier werden door AFC nog 2 doelpunten gemaakt.

Verslaggever van dienst heeft helaas 2 wedstrijden geen verslag kunnen uitbrengen op papier. 2 weken geleden werd in een mooie wedstrijd aan de flanken van de Zuiderzee met 4-2 verloren bij Hollandia. De eerste helft kwam AFC 2x op  achterstand maar wist AFC deze vrij snel weer recht te zetten. Een 3e tegengoal werd afgekeurd vanwege buitenspel en kort daarna had AFC een grote kans om de op voorsprong te komen. Het schot werd geblokt en de spits moest met een blessure het veld verlaten. In de laatste minuut voor rust counterde Hollandia naar de voorsprong 3-2. De tweede helft werd er verdediging omgezet en werd de gevaarlijke nummer 9 aan banden gelegd. Echter AFC kon voorin niet de mogelijkheden in kansen en zelfs doelpunten omzetten. Met de 4-2 van Hollandia werd de wedstrijd in het slot gegooid. Jammer, AFC probeerde voetballend tot aanvallen te komen en Hollandia speelde vooral reactievoetbal met snelle tegenaanvallen. De laatste wedstrijd van het seizoen komt Hollandia naar de Boelenlaan en AFC is getergd om revanche te halen.

Vorige week was er dan de thuiswedstrijd tegen de Deventer Adelaars. De tegenstander die de onderste plek bekleedt, kon weinig inbrengen tegen AFC. Nick was het die de 1-0 maakte na een mooie actie en hoog schot in het dak van het doel. Kyan maakte de 2-0 nadat bij mooi was vrijgespeeld. Alleen voor de keeper wist hij netjes af te ronden. Vlak na rust was het Go Ahaed Eagles dat de anschlusstor aantekende. Na een slippertje werd de bal netjes over de uitgekomen keeper gelepeld. Aaron maakte 10 minuten voor tijd de 3-1. Ook de 4-1 kwam ook van zijn voet nadat hij bekeken een vrije trap langs de muur wist te scoren. AFC schoof door deze overwinning door naar de 4e plek in de 1e divisie.

2e paasdag presteerde AFC O15 prima door de finale te halen op het toernooi in Baronie. Helaas werd deze verloren nadat de 7e penalty werd gemist. Naast de 2e plaats wist Lukas de keeper en Nick allebei  een individuele prijs in de wacht te slepen. Een mooi bewijs dat het team en de spelers toch wel mooie kunsten had vertoond.

De wedstrijd tegen FC Groningen stond in het teken van heel blijven. Volgende week namelijk speelt AFC O15 de halve finale om de landelijke KNVB beker tegen Vitesse in Arnhem. Daar wil coach Dico natuurlijk met een fit mogelijke selectie naar toe vertrekken. Gelijktijdig wordt er gespeeld om bij de eerste 5 in de competitie te eindigen zodat AFC volgend seizoen de nieuwe O15 in de 1e divisie hoog kan inschrijven.

De busjes uit Groningen stonden dicht bij het complex geparkeerd en het leek erop dat ze vroeg waren gearriveerd. Maar aangekomen bij veld 3 was duidelijk dat ook de O13 van AFC tegen de Groningers moest aantreden. Zij gaven het goede voorbeeld door met 2-1 te winnen. Joshua was afwezig, maar wel waren Jayden, Abel en Axel weer terug bij de wedstrijdselectie en was het dus keeper Mehdi die de camera voor de wedstrijdbeelden moest bemannen.

FC Groningen speelt geen verkeerd voetbal. Ze probeerde goed op te bouwen en zo tot aanvallen te komen. De makke was echter dat de lengte binnen het Gronings team ongelijk verdeeld was. Dat heeft AFC wel beter verdeelt.  Waar Groningen niet aan kansen kwam ondanks het goed voetbalspel was het AFC dat wel tot score kwam. Uit een corner werd de bal in de rebound door Thom op doel geschoten. De keeper kon de bal keren maar Jayden was er als de kippen bij om de bal hoog in het doel te schieten. 1-0.

Daarna was het FC Groningen aan de beurt. Uit een vrije trap werd de bal langs de muur gespeeld en de keeper had deze niet in die hoek verwacht, 1-1. Niet veel later was het weer een schot op de keeper van Groningen en wederom kon de keeper niet de bal klemmen. Sisqo, de aanvoerder van het team scoorde uit de rebound zijn eerste doelpunt in de competitie. Hij was ook diegene die in de laatste minuut van de bekerwedstrijd tegen Volendam in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde en vandaar dat de Boys as. zaterdag nog steeds de mogelijkheid hebben om bij Vitesse voor een mooie stunt te zorgen en als amateurclub de finale van de landelijke beker te halen.

De tweede helft was FC Groningen dichtbij de gelijkmaker alleen de bal werd snoeihard op de lat geschoren. Het bleef hier door lange tijd spannend want het kon nog alle kanten op. Uiteindelijk was het Nick die met goed door zetten zich zelf vrijspeelde in het strafschopgebied en snoeihard de 3-1 binnen schoot. Lukas de keeper van AFC wist ook nog een 1 op 1 goed te keren en Abel was het die na een mooie schijnbeweging (of was het een rebound?) de bal in 2e instantie de eindstand te bepalen, 4-1.

Zeeburgia ging van Hollandia winnen en hierdoor doet AFC goede zaken om bij de eerste 5 te eindigen. Ook waren er geen nieuwe blessure gevallen bijgekomen en hadden enkele spelers weer minuten gemaakt. Coach Dico kan dus met een bijna volledige fitte selectie richting Arnhem afreizen. Zaterdag 14 april staat de halve finale voor de beker op het programma. (Lees hier de aankondiging)

De volgende competitiewedstrijd is uit bij Cambuur. Zaterdag 21 april in Leeuwarden, aanvang 12.45 uur.

WLK

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site